Wat is oliepapier?

Oliepapier is een soort natronkraftpapier dat behandeld is met parafine, dit maakt het vocht- en vettendicht. Door deze eigenschap is het effectief in het voorkomen van corrosie van metaal, daarom wordt het vaak gebruikt in de metaalindustrie voor het verpakken van gevoelige en kostbare machineonderdelen en gereedschappen. Bij Profipack is oliepapier verkrijgbaar op een rol van 100 meter lang en 1 meter breed..

Waar gebruik je oliepapier voor?

Oliepapier wordt vaak gebruikt om machines en werktuigen te beschermen tegen roest en corrosie, zoals bijvoorbeeld op werkplaatsen en in industrieën. Het kan ook worden gebruikt voor het afdichten van gaten en scheuren in metalen oppervlakken, of als een laag bescherming tijdens transport. Onze kraft oliepapier kan ook worden gebruikt als een dunne laag isolatie voor elektrische componenten.

Beschermpapier met waterafstotende werking

Oliepapier wordt vaak gebruikt voor het verpakken van producten die vettig of geolied zijn, zoals kleine meubels en metaalbewerkingsproducten. Dankzij de waterafstotende werking van het papier, wordt het ook veel gebruikt voor exportverpakkingen. De afstotende eigenschappen van het papier maken het populair in de agrarische sector, waar het wordt gebruikt voor het afdichten van silowagens of het inpakken van beschermkappen van maaimachines.

Ideale inpakpapier voor ingevette en gevoelige machine- en motor onderdelen

Oliepapier is een ideale inpakpapier voor gevoelige machine- en motoronderdelen die bescherming nodig hebben tegen vocht, vet en roest tijdens transport en opslag. Het is flexibel genoeg om te gebruiken voor de onregelmatige vormen van deze onderdelen en ruimtebesparend in te pakken. De paraffinelaag beschermt de producten optimaal. Oliepapier is verkrijgbaar op rol.

Voordelen van oliepapier op een rijtje:

  • Bescherming tegen vocht, vet en roes 
  • Flexibel genoeg om onregelmatige vormen van producten te verpakken  
  • Ruimtebesparend verpakken 
  • Populair in de metaalindustrie, meubelindustrie en agrarische sector 
  • Waterafstotende werking 
  • Beschikbaar op rol

Oliepapier online kopen bij Profipack

Oliepapier op rol kun je makkelijk en snel online bestellen bij Profipack Verpakkingsmateriaal. Wij zijn gespecialiseerd zijn in verpakkingsmateriaal en bieden een breed scala aan producten voor verpakken, inpakken, verhuizen en beschermen.

Oliepapier is natron kraftpapier geïmpregneerd met paraffine olie. Dit papier is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook nog eens vocht en vet afstotend. Daarnaast beschermt dit papier corrosiegevoelige producten tegen roesten. Ideaal om buizen, motoronderdelen, schroeven en andere producten in de metaalindustrie mee in te pakken.

Oliepapier is vet en vocht afstotend papier. Oliepapier is ideaal om producten, die juist vet moeten blijven, er mee in te pakken. Daarnaast wordt dit papier vaak ingezet bij de metaalindustrie, het papier is namelijk corrosie werend en zorgt ervoor dat producten wanneer ze verpakt zijn niet gaan roesten.