Wat is spinvliesfolie?

Bij Profipack hebben we eigenlijk twee soorten spinvliesfolie. De eerste is een megatec dampopen spinvliesfolie zwart. Deze folie bestaat uit drie lagen spinvlies en is damp open. Hij heeft dus een hoge dampdoorlaatbaarheid. Hierdoor kan vocht van binnenuit de constructie naar buiten worden geloosd. Deze folie wordt aan de koude zijde van het dakbeschot aangebracht. Van buitenaf is de folie weer waterkerend. Hierdoor kun je jouw dakbeschot met een hoge zekerheid beschermen en het draagt bij aan de isolatie van je huis. Deze folie kan ook in de wanden worden verwerkt.

Folie tegen krassen

We hebben ook nog spinvlies folie die wordt gebruikt voor oppervlaktebescherming en RVS finishing. Wanneer namelijk roestvrij staal is afgewerkt, ontstaat er een grote kans op beschadigingen. Het RVS moet daarom worden beschermt tegen krassen, slijtage of vuil tijdens transport en opslag. Voor de bescherming van het RVS of andere oppervlaktes kun je spinvliesfolie gebruiken. De folie zorgt voor een krasvrije bescherming van het RVS.

Naast voor RVS oppervlaktes, kun je de spinvlies folie ook gebruiken voor het beschermen van andere kwetsbare oppervlaktes. Denk hierbij aan oppervlakten van leer, hout, glas, gelakte voorwerpen of porselein.

Spinvliesfolie aanbrengen

Spinvliesfolie aanbrengen van Profipack is simpel. Je kunt het eenvoudig verwerken. Het vlies wordt rechtlijnig afgerold. Dit gaat op geheel logische wijze, waarbij de zwarte zijde aan de buitenkant zit. De spinvliesfolie zwart wordt daarbij dakpansgewijs aangebracht op het dakbeschot. De overlap van de randen is afhankelijk van de dakhelling. Gemiddeld wordt er echter zo´n 15 cm overlap gerekend. Met spinvliesfolie zwart op je dakbeschot, wordt de economische levensduur van de constructie aanzienlijk verlengd. Met de folie is de constructie van buitenaf beschermt, tegen sneeuw, regen en andere neerslag.

Waarom is damp open folie belangrijk?

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar per dag produceren we in huis een grote hoeveelheid vocht. Wel zo'n 2,5 liter per dag per persoon. Dit doen we onder andere doordat we transpireren, maar ook doordat we douchen, koken en de planten water geven. Al dit water zoekt een weg naar buiten. Daarom is een dampopen spinvliesfolie zo belangrijk. Al het vocht kan namelijk worden afgevoerd naar buiten door de dampopen spinvliesfolie. Op die manier blijft het vocht niet in huis hangen of trekt het in de muren, maar wordt het netjes naar buiten afgevoerd.

Waar wordt de spinvliesfolie zwart allemaal gebruikt?

Dampdoorlatende spinvliesfolie kun je door het het geringe gewicht snel aanbrengen. Daardoor blijft het een klus die je achter elkaar door kunt uitvoeren. Maar waar kan de folie allemaal zijn functie vervullen? De folie kan rechtlijnig afgerold worden op eigenlijk elke ondergrond. In de open bouwfase heeft de folie een hoge waterkering, waardoor het beschot droog blijft. De spinvliesfolie zwart heeft daarbij een hoge dampopenheid en een uitstekende treksterkte. De folie wordt daarbij toegepast bij houten skeletbouw, nieuwbouw en tijdens renovaties. Onze folies hebben het ce keurmerk en zijn daardoor bijzonder betrouwbaar.

Lees ook: "Facade folie: de bouwfolie voor open gevelconstructies"

Een aantrekkelijke spinvliesfolie prijs

Bij Profipack koop je jouw materiaal voor een aantrekkelijke spinvliesfolie prijs. Zo kun je bij ons al een rol spinvliesfolie kopen voor maar €72,50. Bij Profipack heb je daarbij jouw spinvlies zwart en wit tijdig binnen. Bestel jij namelijk op een werkdag voor 16:00 uur? Dan zorgen wij ervoor dat jouw bestelling diezelfde dag nog de deur uitgaat. Zo kun jij lekker snel spinvliesfolie aanbrengen op je dakbeschot.

Spinvliesfolie is geschikt voor meerdere toepassingen, zoals als dakfolie, om planten te beschermen tegen weer en wind en om krasgevoelige objecten mee te beschermen. Het heeft een waterkerende werking en is dampopen, waardoor producten droog blijven, maar vocht van binnenuit wel naar buiten kan.

De keuze voor de juiste spinvliesfolie hangt af van het gebruik en de specifieke eisen en behoeften. Ben je op zoek naar spinvlies wat je kan gebruiken als dakfolie? Dan is de Megatec spinvlies dakfolie wat je zoekt! Toch op zoek naar spinvlies om jouw planten te beschermen? Dan is de folie met een dikte van 25gr/m2 zeer geschikt.