Dé loodvervanger voor traditioneel lood

Leadax loodvervanger is dé vervanger voor traditionele waterkerende materialen, zoals lood. Leadax heeft dezelfde goede eigenschappen als traditioneel lood, maar geen van de schadelijke effecten van echt lood. Het wordt onder andere toegepast op het pannendak, of als waterdichte afsluiting bij de onderkant van dakkapellen. Leadax is KIWA gecertificeerd. Het is de eerste loodvervanger ter wereld die KIWA gecertificeerd is, waarmee het de standaard zet. Om het materiaal te bevestigen wordt leadax sealant aanbevolen. Gebruik leadax sealant voor een optimale verwerking.

Waar kan Leadax worden gebruikt?

Leadax kan eigenlijk op elke plek worden gebruikt waar je traditioneel lood tegenkomt. Zo kan het worden gebruikt onder spouwgevels en kozijnen waar het dienst kan doen als waterkering. Hierdoor kan het onder meer een waterdichte aansluiting vormen tussen het kozijn en de spouw. Zo blijft al het werk in topconditie. Zoek je daarbij naar een alternatief voor lood aan de onderzijde van je schoorsteen bij de aansluiting op de dakpannen? Ook dan kan je gebruikmaken van Leadax. Het wordt daarbij ook toepast bij loketten in schoorstenen.

Toepassing Leadax aan de onderzijde van dakappellen

Niet alleen kun je Leadax gebruiken bij bovenstaande toepassingen. Je kunt het ook gebruik als waterdichting aan de onderzijde van je dakkapel. Zo weet je zeker dat je een waterdichte aansluiting hebt. Je kunt het daarbij ook toepassen aan de onderzijde van dakvensters. Het is daarbij ook te gebruiken als aansluiting van een zijgevel van je dakkapel, op een dak van pannen. Zoek je daarbij een waterdichte aansluiting tussen je gevel en de aanbouw? Ook dan kun je Leadax gebruiken. Heb je een uitgefreesde voeg? Dan kun je gebruikmaken van Leadax voegclips.

Leadax is één van de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood kan ook nog worden aangebracht als kilgoot. Dit is een soort dakgoot die loopt in een kilkeper. Ook kun je de loodvervanger aanbrengen als waterkering op de nok van het dak.

De schadelijke effecten van traditioneel bladlood

Traditioneel lood is een toxisch zwaar metaal en dus giftig. Traditioneel bladlood, is hiermee dan ook geen duurzame optie om te gebruiken bij de bouw van je huis. Als je teveel wordt blootgesteld aan lood, kun je bijvoorbeeld loodvergiftiging oplopen. Dat is natuurlijk niet wat we willen. Loodvergiftiging kan zich onder meer uiten in hoofdpijn, gewichtsverlies en moeheid. Steeds meer mensen zoeken dan ook een alternatief voor de traditionele waterkerende materialen. Ook is lood slecht voor het milieu.

Ziet Leadax er mooi uit op mijn huis?

Leadax zorgt ook voor een natuurlijke uitstraling, zonder dat je te maken hebt met de schadelijke effecten van traditioneel bladlood. Gebruik Leadax dus ook als je die natuurlijke uitstraling wilt bereiken op je huis. Zo kun je het gebruiken als afwerkingen op de nok van je pannendak. Ook kun je het gebruiken als waterdichte aansluiting tussen je dak en aanbouw.

Lees ook: "Hoe plan ik een geslaagde verbouwing?"

Duurzaam materiaal dankzij circulaire grondstof

Leadax is gemaakt van een circulaire grondstof. Het is namelijk gemaakt van PVB. Maar wat wat is PVB? PVB is een afkorting van polyvinylbutyral. Dit is een folie onder meer wordt gebruikt in gelaagd glas en autoruiten. Doordat er bij leadax gebruik wordt gemaakt van een circulaire grondstof, is het al met al een bijzonder duurzaam product.

Gebruik Leadax vanwege de aantrekkelijke prijs

Leadax is goedkoper in aanschaf dan standaard traditioneel lood. Om deze reden, naast de schadelijke effecten van lood, kiezen steeds meer mensen voor dit revolutionaire product. Leadax kan ook een stuk sneller worden verwerkt dan traditioneel lood. De verwerkingskosten dalen daarmee aanzienlijk, wat nog een goede reden is om dit product maximaal te gebruiken. Dit is dan ook waarom veel mensen Leadax kopen.

Leadax kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je Leadax kopen voor een aantrekkelijke prijs. Bestel je namelijk voor een bedrag van €99,- of meer in Nederland? Dan verzenden wij jouw bestelling Leadax loodvervanger en rekenen wij geen verzendkosten. Ook heb je bij Profipack jouw bestelling uitermate snel in huis. Bestel jij namelijk jouw Leadax voor 16:00 uur op een werkdag? Dan verzenden wij bestelling nog diezelfde dag. Zo heb jij jouw materiaal snel én voordelig in huis.

Leadax loodvervanger is zoals de naam al zegt een duurzame loodvervanger. Deze loodvervanger is gemaakt van gerecycled Polyvinylbutyral (PVB). Leadax kan gebruikt worden als waterkering in gevels en onder kozijnen, bij de bouw van dakkapellen en dakvensters, als kilgoot en bij schoorstenen. Dit waterdichte product heeft ongeveer een levensduur van 20 jaar.
Leadax loodvervanger is om verschillende redenen duurzaam. Zo wordt leadax gemaakt van gerecycled PVB en is leadax in tegenstelling tot lood niet giftig. Tevens is leadax ook nog eens KIWA gecertificeerd.

Leadax is niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor onze gezondheid. Te veel blootstelling aan lood is namelijk voor zowel volwassenen als kinderen erg schadelijk. Leadax is niet giftig en ook nog eens duurzamer dan normaal lood. Als laatste is leadax ook nog KIWA gecertificeerd.

Leadax heeft in vergelijking met lood verschillende voordelen. Leadax loodvervanger is op rol verkrijgbaar en ook nog eens goedkoper in aanschaf dan lood.