WAT DOET EEN OPVULPAPIER MACHINE?

Met een opvulpapier machine maak je van plat kraftpapier makkelijk en snel je eigen opvulpapier met veel volume. Dit kan op een duurzame, goedkope en makkelijke manier. Al onze opvulpapier machines werken in de basis hetzelfde. Aan de achterkant van de machine voer je het platte kraftpapier in en aan de voorkant komt het eruit als prachtig opvulmateriaal. Met een opvulpapier apparaat kun je snel en voordelig de loze plekken in dozen opvullen. Hiermee voorkom je dat producten tijdens een verzending beschadigen. Het gebruik van een dergelijke machine heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rijtje.

EEN OPVULPAPIER MACHINE IS DUURZAAM

Een opvulpapier machine is om verschillende redenen erg duurzaam. Allereerst maakt het natuurlijk opvulmateriaal dat van zichzelf al erg duurzaam is: papier. Met een opvulpapier machine kun je beschermingsmateriaal maken van een hernieuwbare grondstof of gerecycled materiaal. Daarnaast is papier natuurlijk voor 100% te recyclen en is het compleet biologisch afbreekbaar. Ook kun je met een opvulpapier machine gebruikmaken van FSC-gecertificeerd materiaal. 

Het kraftpapier wat op de opvulpapier machines wordt gebruikt, neemt daarnaast ook erg weinig ruimte in vrachtwagens van leveranciers in. Hierdoor kan een leverancier veel meer pakken kraftpapier in één keer vervoeren, waardoor hij minder vaak heen en weer te rijden. Op deze manier draag je met een opvulpapier machine ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

EEN OPVULPAPIER MACHINE BESPAART TIJD

Met een opvulpapier machine kun jij jezelf een hoop tijd besparen. Van plat kraftpapier zelf opvulmateriaal maken is namelijk een tijdrovend werkje. Door dit proces echter te optimaliseren met een opvulpapier machine, kun je enorm veel geld besparen op arbeidskosten. Dit is zeker een belangrijk aandachtspunt wanneer je per dag enorm veel pakketjes moet versturen. Het papieren opvulmateriaal wat uit de opvulpapier machine komt kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er proppen van maken, slangen, of je kunt er zelfs een product mee inwikkelen. Zo kun je op verschillende manier loze ruimte in kartonnen dozen opvullen.

WEINIG (OPSLAG)RUIMTE MET OPVULPAPIERMACHINES

Met een opvulpapier machine kun je een hoop opslagruimte besparen. Een pak plat kraftpapier neemt natuurlijk veel minder ruimte in dan een volle zak opvulchips van 300 liter. Hierdoor heb je met een opvulpapier machine een stuk minder opslagruimte nodig en bespaar je direct op opslagkosten. Met zo’n apparaat kun je ook per keer precies de hoeveelheid opvulmateriaal maken die jij nodig hebt. Hierdoor ben je op een kostenbesparende en efficiënte manier bezig met het inpakproces. De machines zelf nemen daarbij ook weinig ruimte in. Hierdoor kun je op een optimale manier gebruikmaken van je werkvloer.

WELKE OPVULPAPIER MACHINES ZIJN ER?

Bij Profipack kun je kiezen uit een ruim assortiment van opvulpapier machines. Zo kun je allereerst kiezen uit een manueel of machinaal apparaat. Onze manuele opvulpapier dispensers hebben als voordeel dat ze erg goedkoop zijn en geen stroom nodig hebben. Zo kun je met een manuele opvulpapier machine overal in het magazijn aan de slag met opvullen. Doordat je ook geen gebruik maakt van stroom, is het ook een erg duurzaam apparaat. Een machinaal opvulpapier apparaat is daarbij weer erg handig voor de grootverbruiker. Zo kun je met de X-Fill A per seconde 1,7 meter aan opvulpapier maken. Ook hebben we nog verschillende merken in ons assortiment.

EEN OPVULPAPIER MACHINE LEASEN OF KOPEN

We begrijpen dat de aanschaf van een opvulpapier machine een flinke investering kan zijn. Om deze reden is het bij Profipack ook mogelijk om de machines van Nuevopak te huren in combinatie met de afname van een pallet Fillpack X opvulpapier. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om de opvulpapier machines te kopen. Het is een fikse, maar wel duurzame investering die zich uiteindelijk terugbetaald. Kijk bij de individuele opvulpapier machines naar de verschillende mogelijkheden.

Profipack heeft naast drie verschillende Nuevopak opvulpapier machines ook een opvulpapier manueel. De manuele opvulpapier dispensers hebben als voordeel dat ze erg goedkoop zijn en geen stroom nodig hebben. De machines zijn ideaal voor grootverbruik. Met de X-Fill A kun je per seconde 1,7 meter opvulpapier maken.

Er zijn een aantal verschillen tussen papierdispenser en papiermachine. Het grootste verschil is dat er voor een papier dispenser geen stroom nodig is en voor een papiermachine wel. Een papiermachine produceert opvulpapier door op het knopje te drukken, uit een papier dispenser komt opvulpapier als je het papier door de dispenser heen trekt. Een papier machine is dus sneller, maar een dispenser is weer goedkoper.

Naast dat de Nuevopak opvulpapiermachines te koop zijn bij Profipack, kunnen ze bij Profipack ook geleaset worden. Het leasen van een Nuevopak opvulpapiermachine gebeurt bij ons in combinatie met de afname van een pallet Fillpack X opvulpapier. Kijk voor meer informatie bij een specifieke machine of neem contact op met een van onze experts.