EEN PALLETDOOS VAN KARTON

Wat is een palletdoos van karton? Eigenlijk is het natuurlijk gewoon wat de naam zegt dat het is: een kartonnen doos voor op pallets. Palletdozen van karton kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo worden ze onder meer gebruikt voor het verpakken van grote, zware onderdelen. Een palletdoos van karton kan namelijk wel tot 250 kg dragen. Het stevige golfkarton, biedt een uitstekende bescherming aan zware producten tijdens een verzending. Doordat het product precies op een pallet past, is het op die manier makkelijk te verplaatsen en te vervoeren. Ze worden dan ook veel gebruikt in magazijnen en voor langdurig transport.

PALLETDOZEN VAN GOEDE KWALITEIT

Wanneer je palletdozen gebruikt voor langdurig transport, is het belangrijk dat je kiest voor dozen van goede kwaliteit. Zo moet een palletdoos echt stevig zijn. Palletladingen worden natuurlijk vaak ver vervoerd over land, ter zee en in de lucht. Helaas wordt er niet altijd overal voorzichtig mee omgegaan. Het is daarom belangrijk dat het karton erg stevig is, voor een goede stabiliteit en bescherming van de inhoud. Palletdozen zijn een goedkoop, maar uitstekend alternatief voor houten kisten. Ze wegen een stuk minder, wat ook weer scheelt in portokosten.

Een kartonnen dozen voor opslag

Eigenlijk zijn palletdozen gewoon zeer grote dozen. Net als Amerikaanse vouwdozen, alleen heel groot. Je hoeft ze dus niet altijd perse in combinatie met een pallet te gebruiken. Een palletdoos is ook een goed product om artikelen voor een langere tijd op een duurzame manier op te slaan. De artikelen zijn zo goed beschermd tegen stof. Wil je jouw producten tijdens een verzending goed beschermen tegen vocht? Plaats dan een tophoes op de bovenkant van de verpakking en wikkel het karton verder in met wikkelfolie.

Profitip: houdt er rekening mee dat de pallet dozen vrij groot zijn. Je kunt ze, ook al worden ze plano opgeleverd, niet makkelijk meenemen in een personenauto.

KARTONNEN PALLETDOZEN ALS OVERDOOS

Kartonnen palletdozen worden regelmatig ook gebruikt als overdoos. Hierbij worden er meerdere kleine dozen in de grote doos gestopt. Door de kartonnen palletdoos als overdoos te gebruiken, kun je makkelijk en snel meerdere kleinere verpakkingen versturen. Hierdoor zijn de producten die je wilt versturen goed beschermd en zijn ze stabiel verpakt. Je hoeft hierdoor geen wikkelfolie te gebruiken om je producten bij elkaar te houden. Kartonnen dozen kunnen daarbij ook producten beschermen tegen nieuwsgierige ogen. Dit is onder meer erg handig, wanneer je een grote en kostbare verzending hebt.

PASSENDE PALLET DOZEN VAN KARTON

Een palletdoos van karton heeft precies de afmetingen van een pallet. Dit heeft meerdere voordelen. Doordat het product precies op de pallet past, is er geen sprake van overstek. Wanneer een doos namelijk over de randen van een pallet steekt, neemt de stevigheid van de verpakking af. De verpakking wordt dan namelijk niet compleet ondersteunt en kan hierdoor makkelijker inzakken. Pallet dozen van karton die te klein zijn voor een pallet, vormen ook een groot risico op beschadigingen. Doordat ze te klein zijn, kunnen ze namelijk gaan schuiven, wat de kans op beschadigingen toeneemt. Zorg er dus altijd voor dat jouw pallet dozen van karton pas zijn.

PALLET DOZEN VAN STEVIG GOLFKARTON

Al onze pallet dozen zijn gemaakt van stevig dubbelgolfkarton. Dankzij het dubbelegolfkarton zijn de pallet dozen zeer stevig en kunnen ze goed verticale druk weerstaan. Hierdoor zijn de producten goed stapelbaar. Het is wel belangrijk dat er niet teveel druk op de zijwanden wordt uitgeoefend. Anders kunnen de pallet dozen uitscheuren. Voor het verpakken van zeer zware objecten, raden we aan om driedubbelgolfkarton te gebruiken. Dit is nog een stuk steviger. Aan de buitenzijde zijn de producten bekleed met bruin kraftpapier. Hierdoor zijn ze bestand tegen scheuren, vocht en temperatuurschommelingen.

PALLETDOOS EUROPALLET OF BLOKPALLET

In ons assortiment hebben we de palletdoos europallet en een variant voor de blokpallet. Onze blokpallet-variant is 118 x 98 x 87 cm. Van de palletdoos europallet hebben we in ons assortiment twee verschillende varianten: de 118 x 78 x 80 cm en de 118 x 78 x 109 cm. Alle varianten worden plano, oftewel plat aangeleverd. Ze zijn echter makkelijk en snel op te zetten. Doordat het product plat wordt aangeleverd, nemen ze weinig ruimtein het magazijn in. Hierdoor kun je weer besparen op opslagruimte. Heb je de pallet dozen even niet nodig? Dan kun je ze ook weer makkelijk en snel in elkaar vouwen. Ook zo kun je weer besparen op je opslagkosten.

PALLETDOZEN 120 X 80 EN DUURZAAMHEID

Palletdozen 120 x 80 zijn bijzonder duurzaam. Zo zijn voor een groot deel vervaardigd uit een hernieuwbare grondstof: houtpulp. Daarnaast zijn onze palletdozen 120 x 80 voor een deel gemaakt uit gerecycled materiaal. Doordat de producten van goede kwaliteit zijn, gaan ze lang mee en kun je ze prima hergebruiken. Je kunt het product natuurlijk na een verzending ook nog voor andere dingen gebruiken. Zo kun je hem gebruiken als voorraaddoos of als verzamelplek voor oud papier. 

Profitip: het is bij ons ook mogelijk om een palletdoos 120x80 te bestellen die is vervaardigd uit FSC-gecertificeerd materiaal. Neem hiervoor contact op met onze verpakkingsexperts

HOE SLUIT JE EEN PALLETDOOS 120X80?

Een palletdoos 120x80 kun je op verschillende manieren sluiten. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je in veel gevallen de bodem niet dicht hoeft te tapen. Het gewicht van de producten in de palletdoos 120x80 zorgt namelijk dat de kleppen goed op hun plek blijven zitten. De bovenkant van het product moet je natuurlijk wel sluiten. Hiervoor kun je enkele stroken verpakkingstape gebruiken van 75 mm of 100 mm. Naast verpakkingstape (bijvoorbeeld een PVC tape) wordt er ook vaak gebruik gemaakt van omsnoeringsband, zoals PET band.

HOE ZET JE PALLETDOZEN 80X120 VAST?

Je kunt palletdozen 80x120 op verschillende manieren vastzetten op een pallet. Voor lichtere verzendingen kun je gebruiken maken van wikkelfolie. Wikkel de folie enkele keren rondom de pallet en de verpakking om deze goed vast te zetten. Wil je gaan voor een stevigere verankering voor een zwaardere lading? Dan kun je de palletdozen 80x120 beter ook nog vastzetten met omsnoeringsband. Om te voorkomen dat het omsnoeringsband in het karton snijdt, kun je gebruikmaken van kartonnen hoekprofielen.

Profitip: plaats een anti-slipvel onder het karton, zodat het product nog steviger staat.

PALLETDOZEN OP MAAT LATEN MAKEN

Bij onze webshop is het ook mogelijk om palletdozen op maat te laten maken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een afwijkend formaat pallet gebruikt. Daarbij is een op maat gemaakt product ook duurzamer, omdat je minder karton verbruikt. Ook verzend je een stuk minder lucht en heb je eventueel minder opvulmateriaal nodig. Het is ook mogelijk om een product te bestellen met een deksel of een laadklep. Naast een op maat gemaakt product, kun je bij ons ook je palletdoos laten bedrukken. Hierdoor maakt jouw lading reclame voor jou, overal waar deze komt. Het is een goede manier om je naamsbekendheid te verhogen. Bel voor meer informatie met onze klantenservice.

GOEDKOPE PALLETDOZEN BESTELLEN

Bij Profipack kun je voor een aantrekkelijke prijs goedkope palletdozen bestellen. We kunnen het verpakkingsmateriaal goedkoop aanbieden, doordat we slim en in bulk inkopen. Door onze goede inkoopcontacten, kunnen we garanderen dat de goedkope palletdozen ook van goede kwaliteit zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat het verpakkingsmateriaal van goede kwaliteit is. Een goedkope palletdoos van slechte kwaliteit, biedt namelijk niet alleen een slechte bescherming, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Wat als zo’n kartonnen verpakking ineens uitscheurt en de inhoud op iemand terecht komt? Kijk daarom altijd niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit.

PALLETDOZEN KOPEN BIJ PROFIPACK

Palletdozen kopen van uitstekende kwaliteit doe je bij Profipack Verpakkingsmaterialen. Bij de aanschaf van meerdere kartonnen palletdozen kan je profiteren van onze fijne staffelkortingen. Daarbij betaal je bij bestellingen vanaf € 99,- geen verzendkosten in Nederland. Wel zo voordelig dus! Plaats je een bestelling in onze webshop op een werkdag voor 16:00 uur? Dan verzenden wij jouw verpakkingsmateriaal dezelfde dag nog. Naast een palletdoos kopen, kun je bij ons ook nog terecht voor ander verpakkingsmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan bubble wrap of buisfolie. We hebben een uitgebreid assortiment van goede kwaliteit.

Profipack biedt verschillende soorten palletdozen aan. Zo zijn er speciale palletdozen voor een europallet en een blokpallet. Naast een ruim aanbod heeft Profipack ook nog eens scherpe prijzen.

Profipack biedt vier verschillende maten palletdozen aan. Namelijk 788 x 588 x 577mm een halve europalletdoos, 118 x 78 x 80cm, 118 x 98 x 87cm geschikt voor een blokpallet en 118 x 78 x 109cm geschikt voor een europallet. De palletdozen zijn al beschikbaar vanaf 5 stuks.

Het is natuurlijk belangrijk dat de zware palletdoos niet van de pallet afschuift tijdens het transport. Daarom is het belangrijk om de palletdoos altijd vast te zetten de pallet. Het vastzetten kan op verschillende manieren, zoals met wikkelfolie of omsnoeringsband.