Wat is maskeerpapier?

Maskeerpapier is sterk en stevig papier, dat onder meer wordt gebruikt door spuiterijen. schilders en stukadoors. Het maskeerpapier wordt ook wel afplakpapier genoemd. De reden hiervoor is dat je het gebruikt voor het afplakken van oppervlakken. Je beschermt het zo tegen lak en verf. Door te maskeren houdt je oppervlakken en product vrij van verf en lak. Bruin maskeerpapier is erg soepel in gebruik. Daardoor vormt het zich makkelijk om het te maskeren oppervlak heen. Het werkt prima tegen solventhoudende lakken, maar ook tegen watergedragen lakken. Je kunt het daarbij prima vastzetten met masking tape.

Waarvoor wordt bruin maskeerpapier gebruikt?

Met bruin maskeerpapier worden oppervlakken nauwkeurig afgeplakt, om te voorkomen dat hier verf of lak op komt. Garages gebruiken het bijvoorbeeld bij reparaties, wanneer er lekschade is. Stel dat je een ongelukje hebt gehad, met lakschade, dan rijdt je langs de garage. Deze zullen de lakschade spuiten en het oppervlak eromheen plakken ze daarvoor af met maskeerpapier. Zo komt de lak alleen op de plek te zitten, waar het bedoelt is. Het papieren beschermmateriaal is bestand tegen diverse soorten lak. Het materiaal heeft daarbij ook geen last van doorslag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de lak door het afplakpapier heenslaat.

Schilder en stukadoor gebruiken het ook

De gemiddelde schilder heeft ook altijd wel een rol maskeerpapier in zijn schildersbus liggen. Die gebruikt het ook om oppervlakken vrij te houden van verf. Zo dekken ze er bijvoorbeeld stukken vloer mee af, ramen en andere oppervlakken. De verf droogt snel op het papier en er vindt ook geen doorslag plaats. Zo weet je zeker dat de oppervlakken vrij blijven van de verf. Veel schilders maken bij het toepassen van maskeerpapier gebruik van een rolhouder. Hierdoor kunnen ze het maskeerpapier makkelijk en snel toepassen.

Lees ook: "Hoe ga je je vloer afdekken tijdens het schilderen?"

Ook stukadoors maken gebruik van bruin maskeerpapier. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken als je gaat schuren. Bij schuurwerk komt er namelijk een hoop stof vrij. Natuurlijk wil je voorkomen dat die stof op alles gaat zitten. Anders ben je na afloop weer erg druk bezig met alles schoon te maken. Een stukadoor plakt dus alles netjes af met bruin maskeerpapier om te voorkomen dat alles onder het stof komt te zitten.

Afplakpapier snel aanbrengen

Om je afplakpapier snel aan te brengen, maken schilders en stukadoors gebruik van een maskeerpapier houder. Hiermee kun je eenvoudig en snel het maskeerpapier aanbrengen. Op een houder rolt het papier makkelijk en soepel af. Ook zit er een afsnijder op, zodat je niet moeilijk hoeft te doen met het materiaal af te knippen. Je hebt zelfs speciale houders die voorzien zijn van masking tape. Zo plak je jouw oppervlak snel en eenvoudig af en plak je het meteen vast met masking tape.

Verkrijgbaar in diverse breedtes

Het maskeerpapier is in verschillende maten beschikbaar. Zo hebben we het afplakpapier met een breedte van 21 cm, maar ook zelfs met een breedte van 210cm. Qua lengte zit er op elke rol maskeerpapier 300 meter. Zo kun je lekker lang doorrollen met een houder, voordat je weer een rol moet vervangen. Wil je maskeerpapier met een andere breedte of ben je op zoek naar zware kwaliteit maskeerpapier? Neem dan even contact op met één van onze vertegenwoordigers en zij bespreken graag de mogelijkheden met jou.

Maskeerpapier bestellen bij Profipack

Bij Profipack kun je bruin maskeerpapier kopen voor scherpe prijzen per rol. Zo betaal je voor een rol van 21cm x 300m maar €13,50. Zo koop jij jouw afplakpapier voordelig bij Profipack Verpakkingsmaterialen in verschillende breedtes. Plaats jij daarbij een bestelling met een orderwaarde van €99,- of meer in Nederland? Dan betaal je bij Profipack geen verzendkosten. Lekker voordelig dus! Wil je er daarbij voor zorgen dat je jouw afplakpapier snel in huis hebt? Bestel het dan op een werkdag voor 16:00 uur. Dan zorgen wij ervoor dat jouw maskeerpapier nog diezelfde dag wordt verzonden. Steeds meer verpakt, met Profipack.

Maskeerpapier staat ook wel bekend als afdekpapier. Dit stevige papier beschermt vloeren en objecten tegen verf. Maskeerpapier is papier wat bijna niet scheurt. Door gebruik te maken van maskeerpapier voorkom je dat het papier scheurt tijdens het werk en er alsnog verf op jouw vloer terecht komt. Maskeerpapier wordt vaak ingezet bij autospuiterijen, lakkerijen, coaterijen en spuiters.

Maskeerpapier wordt vaak gebruikt door autospuiters, coaterijen, lakkerijen en spuiters. Met maskeerpapier bescherm je objecten en vloeren tegen lak en verf. Daarnaast wordt dit stevige papier ook gebruikt door schilders en stukadoors, omdat het verf en stuc niet doorlaat.

Profipack biedt verschillende rollen maskeerpapier aan. Zo hebben de kleinste rollen een rolbreedte van 21 cm en de grootste rollen een rolbreedte van 120 cm. Zo is er altijd een rol maskeerpapier geschikt voor jou klus.