Wat is dit voor tape?

Met teflon tape voorkom je gas- en vloeistoflekkage. De tape wordt aangebracht om de schroefdraadverbindingen gas- en waterdicht te maken. De teflon tape is bijzonder dun en sterk en zorgt ervoor dat het oppervlak gladder wordt. Er ontstaat meer smering, waardoor je de buizen verder in elkaar kunt draaien. Op die manier minimaliseer je de kans op lekkages bij schroefdraad. Je draait de buizen in elkaar en hebt vervolgens een draadverbinding die gas- en waterdicht is.

Hoe pas ik teflon tape toe op leidingen

Voordat je teflontape aanbrengt, is het belangrijk om eerst de schroefdraadverbindingen goed droog, schoon en vetvrij te maken. Op die manier blijft de tape goed zitten op de draadverbinding. Vervolgens moet je de tape rechtsom bijvoorbeeld de waterleiding wikkelen. Begin altijd aan de kant van de buis. Zo wordt de teflon tape juist aangebracht. Het is belangrijk dat je de tape tijdens het wikkelen goed strak houdt. Dit zorgt voor een goede afdichting en bevestiging. Wikkel de tape in ieder geval drie keer om de draadverbinding.

Ben je klaar met wikkelen van de koppeling of de fittingen? Dan is het tijd om de buizen in elkaar te draaien. Allereerst draai je de verbinding goed met de hand vast. Vervolgens kun je de verbinding goed vast draaien met bijvoorbeeld een waterpomptang. Nu heb je een verbinding die waterdicht en gasdicht is. Zo kan er geen water of gas meer langs de verbinding en is deze veilig afgesloten.

Teflon tape of ptfe afdichtingstape

Teflontape wordt ook wel ptfe afdichtingstape. Hoezo? Dat leggen we je graag uit. Ptfe is een afkorting voor polytetrafluorethyleen, dit is een soort kunststof. Eén van de meest bekendste merknamen voor dit product is Teflon. Vandaar de naam teflon tape.

Hoe moet ik teflon tape bewaren?

Teflon tape heeft gemiddeld een houdbaarheid van 1 jaar. Wij adviseren dan ook om de afdichtingstape niet langer dan 1 jaar te bewaren. Doe dit daarbij in een donkere en droge ruimte. De ideale bewaartemperatuur ligt daarbij tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg er vooral voor dat je de afdichtingstape niet te hoog bewaart. Warme lucht stijgt namelijk op en als de teflon tape te warm wordt, komt dit de kwaliteit van het product niet ten goede.

Kies uit een ruim assortiment aan tapes

Bij Profipack hebben we niet alleen teflon tape in ons assortiment. We hebben ook nog verschillende andere producten op het gebied van technische tape. Zo hebben we duct tape in verschillende kleuren in ons assortiment. Deze kun je bijvoorbeeld prima gebruiken voor het repareren van diverse dingen of voor het klussen. Ook hebben we nichiban gaffertape in ons assoritment, wat zeer geschikt is markeringen op bijvoorbeeld podia. Ook hebben we nog andere tapes in ons assortiment zoals isolatietape en stuclopertape. Welke tape je ook nodig hebt, bij Profipack gooi je ze zo in je winkelwagen en heb je ze snel in huis.

Teflon tape kopen bij Profipack

Wil je voordelig en snel teflon tape kopen? Dan moet je bij de webshop van Profipack Verpakkingsmaterialen zijn. Wanneer jij namelijk op werkdagen voor 16:00 uur in onze webshop bestelt, dan verzenden wij je bestelling diezelfde dag nog. Zo heb jij jouw teflon tape lekker snel binnen. Bestel je daarbij een grote hoeveelheid tape? Dan kun je profiteren van onze prettige staffelkortingen. Bestel je daarbij in Nederland en is je bestelling €99,- of meer? Dan betaal je geen verzendkosten. Zo ben je dus extra voordelig uit met Profipack.

Teflon tape is een dunne sterke tape dat bestaat uit teflon. Deze tape is geschikt voor het gasdicht afdichten van metalen en kunststof schroefdraadverbinding tot 50 mm. Dit afdichten kan bij een maximale bedrijfsdruk van 0,2 bar bij een omgevingstemperatuur van -20 tot +135C.

Met de teflon tape kan een schroefdraadverbinding gasdicht worden afgedicht. Wikkel de tape altijd in de richting van de schroefdraad, dat is bijna altijd met de klok mee. Begin met het inwikkelen van het schroefdraad bij de kant van de buis. Hou de teflon tape tijdens het inwikkelen strak. We raden je aan om de tape minstens drie keer aan te brengen maar niet meer dan vijf keer.

Om teflon tape daadwerkelijk gas- en waterdicht te krijgen is het belangrijk de tape met de schroefdraad richting in te wikkelen. Daarnaast raden wij je aan de tape minstens drie keer in te wikkelen en maximaal vijf keer.

Voor het water -of gasdicht afdichten van schroefdraadverbindingen moet je de schroefdraad zo’n vier keer omwikkelen. Bij een oudere schroefdaadverbinding, waar de schroefdraad enigszins beschadigd is, zou je de verbinding een aantal keer meer kunnen omwikkelen. Wanneer de verbinding niet dicht is, wikkel je nog een keer extra eromheen.