Houtwol opvulmateriaal biedt uitstekende bescherming

Houtwol opvulmateriaal is een veelgebruikt product om loze ruimte in verpakkingen mee op te vullen. Het beschermt artikelen onder meer tijdens een verzending. Het is bijzonder veerkrachtig en vangt goed schokken en stoten op. Doordat er lucht tussen de vezels van het houtwol opvulmateriaal zit en ze veerkrachtig zijn, vangt het materiaal goed schokken en stoten op. Over krassen hoef jij je ook geen zorgen te maken, want het is erg zacht materiaal. Het materiaal zorgt er ook voor dat producten niet tegen elkaar aan kunnen schuren. Ook dit voorkomt beschadigingen. Met het opvulmateriaal ligt je product ook stevig in de doos en kan het niet makkelijk schuiven.

Door je producten goed te beschermen, voorkom je retourzendingen en teleurgestelde klanten.

Profi-tip: verzend je een verpakking met breekbare producten? Maak dan gebruik van waarschuwingsetiketten, zodat de bezorger er extra voorzichtig mee omgaat.

Houtwol kopen

Houtwol kopen, doe je bij Profipack Verpakkingsmaterialen. Wil je jouw product snel in huis hebben en zonder verzendkosten? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wanneer je er namelijk voor kiest om bij ons houtwol te kopen op een werkdag voor 16:00 uur, dan verzenden wij het product dezelfde nog. Zo heb je het lekker snel in huis. Wanneer je daarnaast bij ons een bestelling plaatst vanaf € 99,-, betaal je in Nederland geen verzendkosten. Wil je dus eigenlijk niet alleen dit product kopen, maar ook ander verpakkingsmateriaal? Kijk dan nog even op je gemak rond in onze webshop.

Wat is het?

Wat is houtwol? Een terechte vraag. Eigenlijk is het simpelweg hout dat verwerkt is tot dunne, lange krullen. Het wordt vaak gemaakt van afvalhout en gebruikt als decoratief opvulmateriaal. Houtsoorten die hiervoor worden gebruikt zijn onder meer loofhout en dennenhout. (Nu weet je ook meteen waar je kerstboom na de Kerst goed voor kan zijn.) Het afvalhout wordt omgezet in houtkrullen die bijzonder fijn zijn. Op deze manier krijgt afvalhout weer een nieuwe functie. Houtwol wordt ook gemaakt van hout dat niet geschikt voor bijvoorbeeld de bouw. Dit gebeurt onder meer in Duitsland. Op deze manier verspillen we niks en kun je jouw producten op een goede manier beschermen.

Deze wordt in dierenwinkels ook regelmatig verkocht. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als nestmateriaal voor hamsters. Daarnaast worden platen van dit materiaal gebruikt als isolatiemateriaal. Ook in knuffels wordt het materiaal soms gebruikt.

Houtwol vulmateriaal dient bijzonder decoratief

Het zal je al zijn opgevallen misschien, maar houtwol vulmateriaal ziet er bijzonder decoratief uit. Op een of andere manier hebben die fijne houtkrullen iets vrolijks over zich. Het houtwol vulmateriaal heeft ook een bijzonder natuurlijke uitstraling. Daarnaast geeft het de producten die erin genesteld zijn een bijzonder luxueuze uitstraling. Dit geeft een meerwaarde aan je product. Om deze redenen wordt dit vulmateriaal ook veel gebruikt om zijn decoratieve waarde. We geven je hieronder een paar voorbeelden waarin je het opvulmateriaal ook op een decoratieve manier kunt gebruiken.

Profitip: we hebben ook nog andere decoratieve materialen voor het opvullen van pakketten, zoals SizzlePak en papierwol.

Opvulmateriaal in een wijnkist

Veel wijnhandelaren gebruiken opvulmateriaal van houtwol in wijnkisten. Dit is niet zonder reden. Je ziet direct dat het houtwol opvulmateriaal de wijnfles op een mooie manier presenteert. Het geeft een gevoel van luxe en dat die wijnfles niet héél goedkoop is. Ook biedt de vulling natuurlijk een uitstekende bescherming. Het materiaal biedt wijn in een wijnkist echt meerwaarde. Wil je dus iemand een luxe wijn cadeau geven? Gebruik dan deze vulling in de wijnkist. Je kunt het eventueel ook gebruik in een flessendoos.

Houtwol vulmateriaal in een fruitmand

Je ziet vulmateriaal van houtwol ook vaak terug in fruitmanden. In zo'n geval heeft het product vooral een decoratieve waarde. Want zeg nou zelf, zien die appels, peren en bananen er niet enorm leuk uit, genesteld in wol? Houtwol vulmateriaal dient er daarbij voor dat er ruimte is tussen de onderlinge fruitstukken. Zo worden ze niet geplet. Een beetje fruitmandfolie eroverheen en klaar is je fruitmand. Het is ook zeer geschikt voor een mooie mand met streekproducten.

Houtwol verpakkingsmateriaal in kerstpakketten

Natuurlijk mag houtwol verpakkingsmateriaal niet ontbreken in een kerstpakketdoos. Het geeft een vrolijke uitstraling aan het geheel en voor de persoon die het kerstpakket ontvangt, is het een feestje om de kerstdoos uit te pakken. Het decoratiemateriaal kan producten netjes op hun plek houden en ervoor zorgen dat ze niet door de doos gaan schuiven. Ook wanneer je een kerstpakket wilt vullen met biertjes, biedt dit product een leuke uitstraling én bescherming. Het opvulmateriaal is daarnaast ook een leuke opvulling voor in een sinterklaasdoos, een paasmand, of een gift basket.

Profitip: wil je jouw kerstpakketten verzenden? Maak dan gebruik van handige verzendlabels en een labelprinter.

Een duurzame manier van opvullen

Houtwol vulling is echt een natuurproduct en duurzaam. Het komt voor 100% een natuurproduct en is geschikt voor de duurzame ondernemer. Hout is een hernieuwbare grondstof, wat het ook duurzaam maakt. Daarnaast is houtwol vulling ook duurzaam, omdat het voor 100% te recyclen is en gemaakt wordt van afvalhout. Het materiaal is ook duurzaam verpakt, want het is samengeperst. Hierdoor neemt het minder ruimte in de vrachtwagen in, wat bijdraagt aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Ook heb je hierdoor minder opslagruimte nodig. Handig toch? Eenmaal uit de verpakking kun je de  vulling wat uit elkaar te halen, waardoor het volume toeneemt.

Profitip: we hebben bij Profipack een ruim assortiment aan duurzame opvulmaterialen.

Hoe gebruik je het materiaal in een verpakking?

Je kunt houtwol in een verpakking op verschillende manier gebruiken. Is het puur ter decoratie bedoelt? Dan zijn twee kleine handjes tussen de producten genoeg. Het ligt er ook aan wat jij zelf mooi vindt. Gebruik je houtwol in een verpakking echt voor bescherming? Dan heb je wel wat meer nodig. Om het product in volume toe te laten nemen, haal je het met je handen wat uit elkaar. Hierdoor komt er ook meer lucht tussen de vezels, wat zorgt voor meer schokabsorptie. Met dit product kun je goed doseren en elke keer precies de hoeveelheid pakken die je nodig hebt.

Fijn stofvrij

Bij Profipack hebben we houtwol fijn. De krullen van hout zijn erg dun en niet breder dan een paar mm. De houtwol fijn voelt niet vervelend aan en is bijzonder makkelijk te manipuleren. Ook hoef je jezelf totaal niet zorgen te maken over splinters. Ons product is ook nagenoeg stofvrij. Je hoeft jezelf dus geen zorgen te maken over veel stof in de lucht als je bezig bent met inpakken.

Houtwol goedkoop en milieuvriendelijk

Houtwol goedkoop willen inslaan, is een logische keuze. Het verzenden van pakketten en het vullen van kerstpakketten is immers een dure aangelegenheid. Onze houtwol is goedkoop én milieuvriendelijk. Door bij ons dit product aan te schaffen, sla je twee vliegen in één klap: je bent duurzaam bezig én je let op je portemonnee.

Decoratiemateriaal houtwol en presentatie

Decoratiemateriaal houtwol zorgt ervoor dat je producten goed zijn beschermd en ook nog eens leuk worden gepresenteerd. Het heeft een natuurlijke uitstraling en vult loze ruimte perfect op. Wanneer de ontvanger zijn pakket opent, zorgt dit decoratiemateriaal houtwol zeker voor een meerwaarde aan de klantervaring. Bij Profipack kun je dit materiaal per baal kopen. Als je dit product per baal koopt, ben je ook een stuk voordeliger uit. Zo kun je meer dan voldoende kerstpakketten en wijnkisten opvullen. Voor de specificaties van het product, verwijzen wij graag door naar het product zelf.

Houtwol bestellen

Houtwol opvulmateriaal bestellen voor een voordelige prijs om dozen mee op te vullen? Dan zit je goed bij Profipack. Wil je een hele pallet met houtwol vulmateriaal bestellen? Ook dat is bij ons mogelijk en dan kun je meteen profiteren van onze staffelkortingen. Wanneer je een kleinere hoeveelheid nodig hebt, raden wij je aan om even contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling van houtwol vulling snel in huis is, zodat je snel aan de slag kunt met dit decoratieve verpakkingsmateriaal!