Wat zijn vierkante dozen?

Bij Profipack kun je een mooi assortiment aan vierkante dozen kopen. Een vierkante doos heeft 3 evenredige maten. Dit betekent dat de doos even hoog, als breed, als lang is. Hierdoor zijn deze stevige dozen uitermate geschikt voor vierkante producten. Daarnaast zijn ze ook uitermate geschikt voor ronde producten of bolvormige producten. Ze zijn prima te gebruik als vierkante kartonnen dozen voor opslag. Je kunt ze echter ook prima als verzenddozen gebruiken. Het zijn stevige kartonnen verpakkingen van golfkarton van topkwaliteit. Weet je niet precies welke verpakking je nodig hebt? Kijk dan nog even in ons assortiment.

Een efficiënte verpakking

Wanneer je de juiste vierkante kartonnen doos kiest voor jouw product, kan je ervoor zorgen dat jouw product geen kant op kan in de verpakking. Je moet gewoon de verpakking kiezen met de juiste afmetingen. Dit voorkomt dat het product kan gaan schuiven in de vierkante doos. Schuiven kan beschadigingen opleveren aan je product. Kies daarom voor vierkante dozen kopen die zo pas mogelijk sluiten met je product. Lukt het niet om een zo pas mogelijke verpakking te vinden? Dan kun je altijd nog de loze ruimtes opvullen met opvulmateriaal. Kies bijvoorbeeld voor opvulchips of luchtzakjes om de lege ruimte op te vullen.

Vierkante kartonnen dozen plano geleverd

Al onze vierkante kartonnen dozen nemen weinig ruimte in, wanneer ze worden geleverd en wanneer ze in de opslag liggen. Elke vierkante doos wordt namelijk plano geleverd. Dit houdt in dat ze plat worden geleverd en eerst nog moeten worden opgezet. Met plano geleverde verpakkingen, bespaar jij veel ruimte in je magazijn. De vierkante dozen bestaan daarbij uit één stuk. Hierdoor zijn ze makkelijk en snel op te zetten en kun jij jouw producten razendsnel verpakken. Voor het dichtmaken kun je gebruikmaken van tape of omsnoeringsmateriaal. Bij ons kun je niet alleen vierkante dozen kopen, maar ook je tape of omsnoeringsband.

Een duurzame vierkante doos

Profipack vindt duurzaamheid heel erg belangrijk. Daarom zijn al onze vierkanten kartonnen dozen FSC-gecertificeerd. Hierdoor weet je dat de kartonnen verpakkingen op een duurzame manier zijn geproduceerd. Door te kiezen voor een duurzame vierkante doos, draag je bij aan een beter milieu. Kies er dus altijd voor om verpakkingen van FSC-gecertificeerd materiaal te kopen. Zo weet je zeker dat je een duurzame en verantwoorde verpakking hebt. Na gebruik kun je deze verpakking hergebruiken. Zo kun je de vierkante kartonnen dozen gebruiken als oud papier bak. Ook kun je deze kartonnen verpakking voor 100% recyclen. Lekker duurzaam.

Dozen met verschillende afmetingen

De keuze van welke vierkante dozen jij kiest is afhankelijk van een aantal aspecten. Allereerst moet je kijken naar de afmetingen. Bij Profipack kun je kiezen uit een ruim assortiment. Zo kun jij altijd de juiste vierkante doos kopen. Zo is ons kleinste exemplaar 150 x 150 x 150mm. Hier kun je een keur aan vierkante, kleine producten in kwijt. Je kan er natuurlijk ook één groter product in doen. Ons grootste vierkant kartonnen doos is 400 x 400 x 400mm. In deze doos kun je makkelijk één groot product kwijt. Het is echter ook mogelijk om er allemaal kleine doosjes in te verpakken. Zo wordt er steeds meer verpakt, met Profipack.

Bijna alle Amerikaanse vouwdozen die Profipack aanbiedt, zijn FSC-gecertificeerd. De vierkante kartonnen dozen zijn Amerikaanse vouwdozen, ofwel Fefco 201 dozen. Door te kiezen voor een vierkante doos kies je dus voor een duurzaam product.

Profipack biedt verschillende maten vierkante dozen aan. Het kleinste vierkante doosje dat verkrijgbaar is bij Profipack heeft een afmeting van 150 x 150 x 150mm. Dit doosje is ideaal voor kleine vierkante of ronde producten. Door de vierkante doos kan je vierkante en ronde producten efficiënt inpakken en is er minder opvulmateriaal nodig om een product te beschermen. De grootste vierkante doos die Profipack aanbiedt, heeft een afmeting van 400 x 400 x 400mm.

Ben je van plan vierkante of ronde producten in te pakken of te versturen? Dan raden wij een vierkante kartonnen doos aan. In deze vorm doos kunnen vierkanten en ronde producten efficiënt worden verpakt. Bekijk ons volledige assortiment kartonnen dozen. Wij staan vierkant achter onze vierkante kartonnen dozen!