Wat jij nog niet wist over noppenfolie

Wat je nog niet wist over noppenfolie


Leontien
Montfoort, 24 december 2020

TAGS:
noppenfolie, bubbeltjesplastic, bubbelfolie, bubbleplastic,
bubble wrap, noppenfolie isolatiemateriaal


Noppenfolie is meer dan alleen verpakkingsmateriaal. Wist je dat het in 1960 werd uitgevonden als wandbekleding? Pas later werd ontdekt dat het ideaal is om kwetsbare spullen in te verpakken. Naast het beschermen van je pakketjes, heeft noppenfolie ook ontspannende kwaliteiten. Het knappen van de luchtbellen kan stress verlichten. Bovendien is het een praktisch hulpmiddel voor het beschermen van plantentegen kou of om ruimtes te isoleren. Kortom, noppenfolie is een veelzijdige held die meer te bieden heeft dan je denkt.

Wat is noppenfolie en de vele benamingen

Noppenfolie is misschien wel het meest veelzijdige materiaal dat je kunt vinden, en dat heeft zijn redenen. Dit wonderlijke spul is bekend onder veel verschillende namen: van “bubbeltjesfolie”, "bubbel wrap" tot “bubbeltjes plastic,” en zelfs “luchtkussenfolie.” Maar dat is nog niet alles. Sommige mensen noemen het ook wel “bubble wrap” of "bubbelfolie". Dit toont aan hoe populair dit materiaal is, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Noppenfolie, oorspronkelijk ontworpen als behangpapier

In 1957 werd noppenfolie per ongeluk uitgevonden door de ingenieurs Alfred Fielding en Marc Chavannes. De twee mannen wilden behang op de markt brengen met een reliëf dat makkelijk te reinigen was. Om dit te ontwikkelen plakten ze twee douchegordijnen aan elkaar en daartussen ontstonden kleine belletjes door de dampen. Dit deden ze expres om een zo origineel mogelijke structuur en vorm te krijgen. Zo ontstond het eerste 3D-behang, wat een uitvinding. Toch heeft dit idee nooit veel succes gehad, maar de verpakkingsindustrie wist daar wel raad mee. Rond 1959 werd noppenfolie namelijk voor het eerst echt gebruikt als verpakkingsmateriaal.

Thermische isolatie met noppenfolie

Wil je je planten beschermen tegen de kou? Dan is noppenfolie je beste vriend. Dit veelzijdige materiaal, ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is niet alleen handig voor het verpakken van producten, maar werkt ook perfect als isolatie voor je planten. Door noppenfolie te gebruiken, creëer je een laag van stilstaande lucht rond je potten of plantenbakken. Deze luchtlaag zorgt voor uitstekende isolatie, waardoor je planten beschermd blijven tijdens de koude wintermaanden.

Hoe werkt het? Wikkel simpelweg de bubbeltjes plastic om de potten of maak een soort 'kasje' met de folie. Zo blijven je planten warm en bevriezen ze niet, waardoor ze veilig kunnen overwinteren. Bovendien laat noppenfolie licht door, zodat je planten genoeg zonlicht krijgen. Een simpele, maar effectieve oplossing. Dus, de volgende keer dat het kwik daalt, denk aan noppenfolie – de ideale bescherming voor jouw groene planten.

Meer dan alleen standaard noppenfolie

Wist je dat er veel meer verschillende soorten noppenfolie zijn dan alleen de standaard versie? Er is voor elke situatie wel een passende bubble wrap. Natuurlijk heb je de klassieke standaard noppenfolie, maar daarnaast zijn er talloze andere varianten. Zo is er antistatische noppenfolie, perfect voor het beschermen van elektronica, en eco noppenfolie, gemaakt van gerecycled materiaal. Voor maatwerk zijn er noppenfolie hoezen en noppenfolie zakjes beschikbaar, en als je extra bescherming nodig hebt, kies je voor een zwaar noppenfolie of 3-laags noppenfolie.

Voor specifieke toepassingen zijn er combinaties zoals noppenfolie met schuimfolie, ideaal voor kwetsbare oppervlakken, of met kraftpapier en noppenfolie met spinvlies, die extra stevigheid bieden. Ook handig: noppen buisfolie voor het beschermen van langwerpige objecten. Maar ook bijvoorbeeld noppenfolie papier biedt een milieuvriendelijk alternatief.

Papieren noppenfolie

Onmisbare noppenfolie voor de meubelindustrie

Wist je dat noppenfolie een onmisbare rol speelt in de meubelindustrie? Dit veelzijdige materiaal biedt namelijk perfecte bescherming tijdens het transport en de opslag van meubels. Of het nu gaat om tafels, stoelen, kasten of banken, noppenfolie voorkomt krassen, deuken en andere beschadigingen tijdens het verplaatsen van de producten. Dankzij de luchtgevulde bubbels zorgt de folie voor een beschermende laag die schokken en stoten absorbeert, waardoor zelfs de meest kwetsbare meubelstukken veilig aankomen.

Meubelproducenten kiezen vaak voor noppenfolie zwaar of zelfs noppenfolie met schuimfolie voor extra bescherming van breekbare producten. Ook worden er regelmatig noppenfolie hoezen gebruikt om grote objecten volledig in te pakken. Het is een lichtgewicht, flexibel en kosteneffectief verpakkingsmateriaal dat eenvoudig te gebruiken is. Geen wonder dat de meubelindustrie zo dol is op noppenfolie. Het biedt een betrouwbare oplossing voor het veilig houden van hun producten.

Noppenfolie voor verhuizingen

Wist je dat noppenfolie een favoriet hulpmiddel is bij verhuizers? Vooral 3-laags noppenfolie is enorm populair in de verhuisbranche. Deze extra stevige variant biedt optimale bescherming voor kostbare en breekbare spullen, zoals glaswerk, spiegels en antieke meubels. De drie lagen zorgen voor een nog dikkere demping, waardoor schokken en stoten tijdens het transport effectief worden opgevangen.

Verhuizers gebruiken noppenfolie om alles veilig in te pakken, van kwetsbare kunstwerken tot elektronische apparatuur. Het is lichtgewicht, makkelijk te hanteren en biedt tegelijkertijd een zeer hoge mate van bescherming. De luchtgevulde bubbels vormen een zachte, maar stevige barrière tegen schade. 3-laags noppenfolie is hierbij een uitstekende keuze omdat het net dat beetje extra zekerheid geeft, vooral tijdens lange of hobbelige ritten. Geen wonder dat professionele verhuizers massaal kiezen voor deze veelzijdige en betrouwbare oplossing bij elke verhuizing.



Profipack Verpakkingsmaterialen



"Waarom iets voorzichtig behandelen als je het in noppenfolie kunt verpakken?"

Rick Sangers
Vertegenwoordiger bij Profipack

Succulent in een witte pot voor lichtblauwe achtergrond
Zonnebril met gouden montuur op reflecterend marmeren oppervlak

Noppenfolie voor kwetsbare en breekbare producten

Wist je dat het beschermmiddel noppenfolie bij e-commerce bedrijven en webshops niet kan ontbreken? Bij het verzenden van kwetsbare producten zoals elektronica, sieraden, cosmetica of glaswerk, vertrouwen online retailers op noppenfolie om schade te voorkomen. De luchtgevulde bubbels bieden uitstekende bescherming tegen schokken en stoten, waardoor producten veilig hun bestemming bereiken.

Vooral in de wereld van e-commerce, waar producten vaak lange afstanden moeten afleggen, is een betrouwbare verpakking zeer belangrijk. Noppenfolie zorgt ervoor dat zelfs de meest kwetsbare items heelhuids aankomen, wat zorgt voor tevreden klanten en minder retourzendingen. Daarnaast is het licht van gewicht, waardoor het de verzendkosten laag houdt.

Veel webshops gebruiken speciale varianten zoals noppenfolie zakjes of noppenfolie met schuimfolie voor extra bescherming. Door de veelzijdigheid en effectiviteit is noppenfolie een onmisbare partner geworden voor e-commerce bedrijven die hun producten veilig en professioneel willen verzenden.

Isoleren met noppenfolie

Isoleren met noppenfolie is een slimme en eenvoudige manier om energie te besparen en je huis of kas beter te beschermen tegen kou. Dankzij de luchtbellen tussen de lagen folie zorgt isolatie noppenfolie voor uitstekende thermische isolatie. De lucht in de bubbels is als een barrière tegen warmteverlies, waardoor je ruimte langer warm blijft.

Het mooie van noppenfolie gebruiken als isolatiemateriaal is dat het licht en flexibel is, en makkelijk aan te brengen op ramen, muren of zelfs in kassen. Noppenfolie houdt de warmte vast door de stilstaande lucht tussen de bubbels, wat zorgt voor een constante temperatuur, zowel in de winter als in de tuinkas de zomer.

📖 Lees ook: "Kruipruimte isoleren met noppenfolie"

Bij het isoleren kun je kiezen voor verschillende diktes en zelfs meerdere lagen folie gebruiken voor extra isolatie. Dit maakt het een veelzijdige en betaalbare oplossing voor zowel tijdelijke als permanente isolatiebehoeften. Of het nu voor je huis, werkplaats of kas is, noppenfolie biedt effectieve bescherming tegen temperatuurwisselingen.

Zwembaden isoleren met bubbeltjesplastic

Het isoleren van zwembaden met bubbeltjesplastic is een eenvoudige en effectieve manier om warmteverlies tegen te gaan. Deze folie bestaat uit lagen plastic met kleine luchtbelletjes die warmte vasthouden en het water langer op temperatuur houdt. Door een deken van bubbeltjesplastic over het wateroppervlak te plaatsen, voorkom je dat warmte snel ontsnapt, vooral ’s nachts of tijdens koelere dagen.

Deze vorm van isolatie kan helpen om energiekosten te besparen, omdat de verwarming van het zwembad minder vaak hoeft te draaien. Daarnaast vermindert het ook de verdamping van water, wat water- en chemicaliënverbruik verlaagt. Zwembaden isoleren met bubbeltjesplastic is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien is het eenvoudig aan te brengen en weer eenvoudig te verwijderen wanneer je het zwembad wilt gebruiken.

Milieuvriendelijke papieren varianten

Wist je dat er steeds meer milieuvriendelijke papieren varianten noppenfolie op de markt komen? Zo is er honingraatpapier en papieren noppenfolie. Deze innovatieve materialen bieden dezelfde bescherming als plastic bubbeltjesplastic, maar met een duurzame twist. Papieren noppenfolie is gemaakt van 100% gerecycled papier en biedt een uitstekende schokabsorptie en bescherming voor kwetsbare producten. Het product is ideaal voor het verpakken van breekbare items zonder het gebruik van plastic.

📖 Lees ook: "Honingraat papier - hét duurzame inpakpapier"

Honingraatpapier is een ander duurzaam alternatief. Het unieke ontwerp met een honingraatstructuur zorgt ervoor dat je items stevig en veilig kunt verpakken, terwijl je tegelijkertijd het milieu ontziet. Beide opties zijn volledig recyclebaar en helpen je afval te verminderen. Door te kiezen voor milieuvriendelijke papieren verpakkingsmaterialen draag je bij aan een schonere toekomst, zonder in te leveren op kwaliteit of bescherming.

Vier de dag van de noppenfolie

Wist je dat er zelfs een speciale dag is gewijd aan noppenfolie? Elk jaar, op de laatste maandag van januari, vieren we Noppenfolie Dag. Met dit feest viert we niet alleen de praktische waarde van dit beschermingsmateriaal, maar ook het pure plezier van het ploppen van de bubbels. Wat ooit werd uitgevonden als behang, groeide uit tot een onmisbaar hulpmiddel voor het beschermen van kwetsbare goederen én een bron van ontspanning voor jong en oud.

Op Noppenfolie Dag zijn er over de hele wereld grappige activiteiten en creatieve uitdagingen, zoals het verbreken van ploprecords of het maken van kunst met noppenfolie. Of je het nu gebruikt voor het veilig verpakken van je spullen of gewoon om stress te verlichten, deze dag staat in het teken van de luchtige vreugde die noppenfolie ons brengt.

Bubbeltjesplatic als inpakmateriaal
Succulent in een witte pot voor lichtblauwe achtergrond
Zonnebril met gouden montuur op reflecterend marmeren oppervlak

Noppenfolie verlaagt je stressniveau

Ken je dat moment nog, dat je een vel noppenfolie in je handen had en je het zonder enig besef aan het kapot knappen was? Heerlijk gevoel. Het werkt waarschijnlijk voor iedereen net zo aanstekelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het kapot knappen van noppenfolie voor afleiding zorgt. Eén minuut bubbeltjes van noppenfolie ploppen staat gelijk aan een massage van 30 minuten. Dit ontdekte een Amerikaanse student, toen zij lang ergens op moest wachten. Ze werd rustig en alert door het knappen van noppenfolie. Toch blijft het een raadsel, waarom dit nou voor veel mensen zo kalmerend werkt. Het zou namelijk ook te maken kunnen hebben met het feit dat mensen een fijn gevoel krijgen bij aanrakingen. Doordat je over de noppen heen gaat met je vingers en ze laat knappen worden je aanrakingssensaties gestimuleerd.

Wereldrecord noppenfolie ploppen

Honderden leerlingen van een school in New Jersey, VS, deden een poging om het wereldrecord noppenfolie ploppen te verbreken. Op het schoolplein werd een gigantisch stuk noppenfolie van 743 vierkante meter uitgerold. Zodra het startsein klonk, begonnen de leerlingen met volle energie op de folie te stampen, wat zorgde voor een oorverdovend geluid.

Twee minuten lang trapten ze de lucht uit duizenden bubbels, terwijl het publiek luid juichte. Onder toeziend oog van officiële getuigen wisten ze met hun gezamenlijke inspanning het wereldrecord te vestigen, waarmee ze een plek in het Guinness Book of Records veroverden. Het evenement was niet alleen een hilarische ervaring, maar ook een geweldige manier om de schoolgemeenschap samen te brengen.

noppenfolie online kopen bij profipack

Goedkope noppenfolie kopen bij Profipack

Op zoek naar goedkope noppenfolie? Bij Profipack vind je de beste deals. Maar wat is bubblefolie precies? Noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is een veelzijdig verpakkingsmateriaal dat ideaal is voor het beschermen van kwetsbare producten tijdens transport of opslag. De kleine luchtgevulde bubbels op de folie absorberen schokken en bieden uitstekende bescherming tegen beschadigingen.

Een rol noppenfolie is een onmisbaar hulpmiddel voor verhuizingen, het verzenden van pakketten of het veilig opslaan van breekbare voorwerpen. Dankzij de flexibiliteit en lichte structuur wikkel je je producten eenvoudig in zonder dat dit veel gewicht toevoegt. Bij Profipack bestel je noppenfolie in diverse afmetingen en diktes, zodat je altijd de juiste bescherming hebt voor jouw producten. Wil je dus voordelig én kwalitatief hoogwaardige noppenfolie kopen? Bekijk dan snel het aanbod bij Profipack.

Koop noppenfolie






SHOP noppenfolie UIT DEZE BLOG

Noppenfolie 100cm x 100m x 80my
  • Schokabsorberend
  • Recyclebaar
Artikelnummer: 140001

Op voorraad

Vanaf
€ 27,95
Noppenfolie 50cm x 100m x 80my
  • Schokabsorberend
  • Recyclebaar
Artikelnummer: 140002

Op voorraad

POPULAIR
Vanaf
€ 15,95
Noppenfolie 120cm x 100m x 80my
  • Schokabsorberend
  • Recyclebaar
Artikelnummer: 140014

Op voorraad

Vanaf
€ 37,95





OOK INTERESSANT over noppenfolie