Waarom is EPDM rubberfolie belangrijk?

Tijdens zijn leven, doorstaat een gebouw veel dingen en is het onderhevig aan invloeden van weer, wind en structurele bewegingen. Het is daarom belangrijk dat je ten allen tijden, en bij alle omstandigheden, je gebouw een duurzame bescherming biedt tegen de elementen. Een goede EPDM rubberfolie biedt hiervoor een goede oplossing. Het materiaal is sterk, maar ook elastisch, bestand tegen weer en wind, en duurzaam. Het materiaal blijft soepel ondanks temperatuurverschillen en heeft een goede drukbestendigheid. De EPDM rubberfolie beschermt goed tegen vocht en neemt daarbij zelf amper vocht op.

EPDM rubberfolie in verschillende afmetingen

Bij Profipack hebben we EPDM rubberfolie van 0,5 mm dikte in 14 verschillende breedtes. Zo kun je bij ons al terecht voor een product met een breedte van maar 10 cm. Deze afmeting is zeer geschikt, wanneer je maar kleine stukjes hoeft af te dichten. Moet je echt een groot oppervlak afdekken met EPDM rubberfolie? Dan hebben we ook rollen in ons assortiment met een breedte van wel 150 cm. Op alle rollen zit 20 meter aan materiaal en de folie is makkelijk op maat te snijden met een foliemes. Zoek je toch een product in een andere breedte, dikte of lengte? Neem dan contact op met onze verpakkingsexperts voor de mogelijkheden.

EPDM Rubber eigenschappen

We hebben het al even over de eigenschappen van EPDM rubber gehad, maar we gaan er hier graag nog wat dieper op in. Allereerst is EPDM rubberfolie bestand tegen zeer grote temperatuurverschillen. Zo blijft het materiaal goed bij temperaturen tussen de - 30 en 120 graden. Of je dus aan de slag wilt op de Noordpool, of op de Sahara, EPDM rubberfolie biedt altijd een goede oplossing. Het materiaal is daarbij ook Uv-bestendig, waardoor het ook goed buiten te gebruiken is. Een zeer belangrijke eigenschap van het materiaal, is dat het waterkerend is. De folie neemt eigenlijk geen water op, en zorgt zo voor een waterdichte afdichting.

Duurzame EPDM rubberfolie

Mogen we nog even doorgaan? EPDM rubberfolie is ook een milieuvriendelijk product. Daar denk je misschien niet meteen aan bij synthetisch rubber, maar het is toch echt zo. EPDM rubberfolie kan namelijk voor 100% worden gerecycled. En hebben we het al gehad over hoe lang het meegaat? Zeker 40 jaar! Hierdoor is het materiaal een bijzonder duurzaam product. Verder is het rubber makkelijk te verwerken, onder verschillende temperaturen, en is het makkelijk op maat te snijden. Daarnaast is EPDM rubberfolie erg elastisch en bestand tegen verschillende zuren, logen en zouten. Al met al, is EPDM een bijzonder veelzijdig materiaal, dat zorgdraagt voor een waterdichte afdichting.

EPDM Rubberfolie toepassingen

Voor EPDM rubberfolie zijn er enorm veel toepassingen. Zo worden de dikkere folies ook wel gebruikt voor de bedekking van carports, blokhutten, of overkappingen. EPDM 0 5 mm kun je hier beter niet voor gebruiken, omdat het hiervoor echt net te dun is. De iets dikkere varianten, worden daarbij ook wel gebruikt voor het waterdicht bekleden van vijvers. Maar waar kun je dan de dunnere EPDM 0 5 mm wél voor gebruiken?

Waarvoor gebruik je EPDM 0 5?

EPDM 0 5 mm is natuurlijk een zeer specifieke dikte, maar heeft wel verschillende toepassingen. Een veelgebruikte toepassing is voor waterkering rondom kozijnen. Dit voorkomt onder meer lekkage en regeninval wanneer het echt hard regent. De EPDM 0 5 mm voorkomt daarbij ook meteen tochtkieren, wat weer goed is voor de isolatie. EPDM rubberfolie van 0 5 mm wordt verder ook gebruikt bij aansluitdetails, van onder meer vloeren, funderingen en galerijen.

EPDM folie voor dakgoot

Onze EPDM folie wordt ook veel gebruikt voor de dakgoot. Hierbij wordt een goot van hout of zink bekleed met het rubber. Het bekleden van een dakgoot met EPDM folie heeft meerdere voordelen. Zo gaat het materiaal veel langer mee, want je beschermt het hout of ijzer tegen de weersinvloeden. Daarmee maak je jouw dakgoot met dit materiaal ook echt waterdicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om teer te gebruiken in je dakgoot, maar dit gaat veel minder lang mee. Daarnaast is teer ook een stuk minder Uv-bestendig. Om deze redenen is EPDM rubberfolie met glans de beste optie.

Wat is EPDM rubberfolie?

EPDM is een afkorting voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer . Klinkt erg scheikundig, maar geen nood, wij leggen je graag uit wat het betekent. Wanneer je al deze stoffen met elkaar combineert, vormen zij samen een zeer elastische, synthetische rubbersoort. Hiervan kun je EPDM rubberfolie maken. Het materiaal werd eind jaren 50 uitgevonden in het Midden Oosten. Men was op zoek naar een product dat goed tegen zeer grote temperatuurverschillen bestand was. Dat was echter niet de enige kwaliteit die ze zochten in het product. Het materiaal moest namelijk ook nog goed bestand zijn tegen UV-straling, erg flexibel zijn en niet verweken. Een vrij onmogelijke taak of niet?

Massaproductie van EPDM rubberfolie in Europa

Toch voldoet EPDM rubberfolie aan al deze hoge eisen. EPDM kwam na de ontdekking steeds meer in zwang en halverwege de jaren zestig begon men in Europa EDPM het materiaal op grote schaal te produceren. Het duurde dan ook niet lang, of er kwamen verschillende soorten EPDM rubberfolie op de markt. Zo kwamen er speciale folies voor daken, gevels, maar ook voor vijvers. Daarnaast werd het materiaal ook in verschillende diktes gemaakt, voor verschillende toepassingen. Bij Profipack hebben wij ons gespecialiseerd in EPDM 0 5 mm. Deze dikte is uitermate geschikt voor de waterkering rondom kozijnen en het bekleden van dakgoten.

EPDM rubberfolie voordelig bestellen

Voordelig en snel EPDM rubberfolie kopen, doe je natuurlijk in de webshop van Profipack. Bestel je jouw folie op een werkdag voor 16:00 uur? Dan versturen we jouw rollen nog dezelfde dag. Heb je echt haast met een bestelling? Dan is het ook mogelijk om jouw rollen EPDM folie bij ons op locatie af te halen in Montfoort. Doen we meteen even een kopje koffie! Koop je in één keer een grote hoeveelheid rollen? Dan profiteer je van onze aantrekkelijke staffelkortingen. Naast EPDM rubberfolie, hebben wij ook nog diverse andere bouwfolies in ons assortiment. Zo kun je bij ons onder meer ook nog terecht voor dakfolie en dampdoorlatende folie.

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM rubberfolie is waterdicht, bestand tegen UV-straling en zowel hoge- en lage temperaturen. Deze rubberen folie wordt vaak gebruikt rondom kozijnen, dakbedekking of dakgoot bekleding.
EPDM rubberfolie wordt vaak gebruikt rondom kozijnen. Dit voorkomt optrekkend vocht en wordt als waterkering gebruikt. Daarnaast wordt deze EPDM rubberfolie ook gebruikt als dakbedekking of dakgoot bekleding.
Profipack biedt verschillende maten EPDM rubberfolie aan. Deze maten verschillen van 10 cm breed tot 150 cm breed. De EPDM rubberfolie zit op een rol van 20 meter breed en is 0,5 mm dik.