Wikkelfolie

Wikkelfolie

Bij Profipack Verpakkingsmaterialen vindt u een ruim aanbod aan wikkelfolie in verschillende kleuren, maten en diktes. Dit slimme product staat ook wel bekend als rekfolie en stretchfolie. U kunt wikkelfolie onder andere gebruiken voor het inwikkelen van producten en pallets. Naast een stabiliserende functie op een pallet tijdens transport, beschermt wikkelfolie uw producten tegen vocht en vuil.

Artikelen 1 tot 36 van 56 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Artikelen 1 tot 36 van 56 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Stretchfolie: het onmisbare product bij transport

Wikkelfolie is een product wat niet mag ontbreken in een opslag- of transport bedrijf. Dit slimme product staat ook wel bekend als handwikkelfolie, omdat het eenvoudig vanaf een rol met de hand kan worden aangebracht om een product of pallet. Wikkelfolie is een snelle, stevige en voordelige verpakking. De wikkelfolie prijs is afhankelijk van de soort wikkelfolie. Bij Profipack Verpakkingsmaterialen vindt u een breed assortiment van deze alleskunner! U kunt wikkelfolie bestellen in verschillende kleuren en maten.

Rekfolie: stevig en slim, maar niet ingewikkeld

Door het elastische karakter van wikkelfolie staat deze folie ook wel bekend onder de namen rekfolie en stretchfolie. Als u producten wilt verzenden op een pallet is het van belang dat alle goederen stevig op de pallet staan en niet schuiven. Rekfolie is ideaal om uw producten op zijn plek te houden tijdens transport. Een andere benaming voor wikkelfolie is krimpfolie. Omdat krimpfolie zichzelf na het inwikkelen van goederen een stukje strakker trekt, worden losse goederen op de pallet op hun plek gehouden. Door het gebruik van stretchfolie zorgt u niet alleen voor stevigheid en efficiënte opslag, maar de folie zorgt ook voor bescherming tegen vocht en vuil. Vocht en vuil wordt opgevangen door de hechtingslaag van de folie. Een ander groot voordeel van wikkelfolie is gemak. Wikkelfolie kan door iedereen moeiteloos en geruisloos met de hand worden aangebracht. Vandaar dat wikkelfolie ook wel handwikkelfolie wordt genoemd. Om het wikkelen van de folie gemakkelijker en meer ergonomisch te maken kunt u gebruikmaken van een handwikkelfolie houder.

Wikkelfolie gebruiken voor pallets

Wanneer uw pakketten wilt verzenden op een pallet, is het belangrijk dat de pallet stabiel is voor verzending. Hiervoor kunt u palletwikkelfolie gebruiken. Het is belangrijk dat u wikkelfolie strak om de pallet heen wikkelt. Wij raden u aan om aan de onderzijde van de pallet te beginnen en hier wat meer te wikkelen. Op de onderkant komt het meeste druk te staan. Vervolgens wikkel je de palletwikkelfolie omhoog. Wikkelfolie voor pallets heeft Profipack in verschillende kleuren leverbaar. Soms is het prettig om bijvoorbeeld zwarte wikkelfolie te gebruiken, als u de lading anoniem wilt houden. Als dit niet het geval is kunt u de standaard voordelige transparante palletwikkelfolie nemen.

Rekwikkelfolie in diverse kleuren of transparant

Wikkelfolie wordt ook wel rekwikkelfolie of stretchfolie genoemd. De folie heeft namelijk een bepaalde rek, waardoor de folie strak om uw lading gewikkeld kan worden zonder te scheuren. Wij hebben bij Profipack Verpakkingsmaterialen een breed assortiment aan wikkelfolie. Rekfolie is beschikbaar in verschillende kleuren, maten en diktes. De meest gangbare folie is de transparante wikkelfolie. Als u transparante wikkelfolie gebruikt kunt u gemakkelijk zien wat er precies in de verpakking zit. Naast de transparante folie hebben wij ook gekleurde wikkelfolie. Door het gebruik van gekleurde wikkelfolie kunt u producten beschermen tegen nieuwsgierige ogen. Hierdoor zijn producten die verpakt zitten in gekleurde folie minder gevoelig voor diefstal. Ook voor een eenvoudige kleurcodering is deze folie erg geschikt. Zo hebben we blauwe-, oranje-, groene-, rode-, zwarte-, witte- en gele wikkelfolie. Bovendien bieden de gekleurde rollen bescherming tegen de effecten van UV straling, wat voor bepaalde goederen zeker een pré is. Gekleurde en transparante wikkelfolie hebben een standaard dikte van 20 micron. Echter kunnen alle folies op elke gewenste dikte of breedte bij ons op maat worden gemaakt. Zo hebben wij wikkelfolie diktes van 9 tot 35my en breedtes van 10 tot 50cm. Tot slot hebben we nog een speciale corrosie werende VCI handwikkelfolie. Kwetsbare metalen apparatuur of onderdelen worden met deze dikke en extra stevige folie van 30 micron optimaal beschermd tegen roest.

Wikkelfolie op rol bestellen

Een rol wikkelfolie is handig in gebruik samen met een wikkelfolie dispenser. Met de wikkelfolie dispenser kunt u met de hand de stretchfolie op rol om uw pallet wikkelen. Wij verkopen wikkelfolie per rol, maar u kunt bij ons ook een staffel aan wikkelfolie rollen bestellen.

Wilt u meer weten over onze wikkelfolie? Neem dan gerust contact met ons op.