Waar is poetspapier van gemaakt?

Poetspapier is gemaakt van cellulose papier. Cellulose papier bestaat op zijn beurt weer uit houtvezels, afkomstig van bomen uit gecertificeerde bossen. De poetsdoeken hebben een gewafelde structuur en tevens heeft het poetspapier een zogeheten WS-behandeling ondergaan. Dit staat voor 'water strengthening' en houdt in dat dit poetspapier ook uitstekend te gebruiken is wanneer de poetsrollen vochtig zijn. Het poetspapier scheurt dan niet en is dus zeer sterk.

Waar wordt poetspapier voor gebruikt?

Poetspapier zie je op veel plekken terug. Veel gebruikt zijn over het algemeen ook vaatdoeken of keukenrollen, waarbij dit laatste een soort poetspapier is. Toch gaat in bedrijven en ondernemingen doorgaans de keuze uit naar poetspapier, vanwege de hygiëne. Poetspapier op rol wordt dan ook vaak gebruikt in keukens, werkplaatsen en magazijnen, waar nogal wat vuil en vet gebruikelijk is. 

Veel horeca-eigenaren en productiebedrijven hebben poetspapier dan ook standaard in huis. Niet alleen vanwege de hygiënevoorschriften, maar ook in verband met het handige en veelzijdige gebruik van poetspapier is het een geliefde keuze. Men gebruikt het poetspapier voor het afvegen van de handen en ook gebruik je poetspapier voor het afnemen van vochtige en vuile oppervlakken. Koop je poetspapier online bij Profipack Verpakkingsmaterialen en je houdt ook jouw werkplek makkelijk schoon!

Hoe gebruik je poetspapier op rol?

Het gebruik van poets papier spreekt grotendeels voor zich. Toch is het goed om helder te hebben dat poetspapier uitsluitend bedoeld is voor eenmalig gebruik. Na gebruik kun je het poetspapier gewoon weggooien bij het afval. Het poetspapier is eenvoudig met de hand af te scheuren. Het absorptievermogen en de absorptiesnelheid van ons poetspapier is zeer goed, maar beide liggen hoger bij meerlaags poetspapier.

Het gebruik van een dispenser

Wil je gebruik maken van deze praktische poetsdoeken, dan kun je ook kiezen voor een handige dispenser. Deze zijn aan de wand te bevestigen en zijn in meerdere formaten verkrijgbaar. Plaats hem bij voorkeur dicht bij de plek waar het poetspapier veel gebruikt wordt, zoals het aanrecht of een werkbank. Iedereen kan nu met een hand poetspapier afscheuren, daar waar je vaak je andere hand nodig hebt om de poetsrollen tegen te houden als je gebruikt maakt van losse poetspapier rollen.

De verschillende formaten

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de mate van gebruik van poetspapier, kun je kiezen voor verschillende soorten poetspapier. Standaard heeft het poetspapier een witte kleur. Hieronder lees je meer over de verschillende poetsrollen. Je kunt elk van dit poetspapier online bij ons bestellen.

Mini poetspapier

De kleinste soort poetspapier op rol is de mini variant van dit poetspapier. Is er maar weinig ruimte beschikbaar, dan wordt deze variant vaak gekozen. Kenmerkend aan deze kleine poetsrollen is dat ze dunner zijn. Ook het aantal vellen per rol is minder.

Midi poetspapier

Logischerwijs is midi poetspapier de variant die net iets groter is, maar niet het grootst. Dit midi poetspapier is veel gekozen. Op een rol zit net wat meer poetspapier, waardoor een rol poetspapier langer mee gaat. Ook wat de dikte betreft, is het poetspapier net iets steviger en het absorptievermogen is groter.

Maxi poetspapier

Wanneer je te maken hebt met zwaar vuil of werkt in een grote ruimte, dan kun je kiezen voor de maxi variant van poetsrollen. Dit betreft grote rollen poets papier, waardoor je direct veel poetspapier in de hand kunt pakken. Meestal wordt dit poets papier gebruikt op een speciale vloerstandaard.

Poetspapier met een blauwe kleur

Ook zijn bij ons poetspapier rollen verkrijgbaar met een blauwe kleur. Deze poetsrollen zijn gemaakt van gerecyclede vezels en de poetsrollen zijn eveneens uitermate geschikt voor het afnemen van natte, vuile en vettige oppervlakken. Gebruik je deze poetsrollen in een keuken, dan is het snel zichtbaar als er onverhoopt wat poetspapier bij het etenswaar terecht komt. Deze poetsrollen zijn gemaakt van gerecyclede vezels.

Poetspapier kopen? Profipack heeft het

Je kunt bij ons poetspapier rollen in verschillende groottes bestellen. Bovendien koop je bij ons koop snel en voordelig poetspapier online. Wij leveren elke soort poetspapier doorgaans direct uit voorraad. Wij denken daarnaast altijd graag met onze klanten mee. De service die wij verlenen gaat dan ook graag een stapje verder. Zo kun je niet alleen rekenen op deskundig advies, maar maken wij (binnen de mogelijkheden) ook producten op maat en kunnen wij zorgen voor een persoonlijk tintje. Onze verzendkosten zijn laag en boven een bedrag van € 99-, (NL) of € 150-, (BE) zelfs gratis.

Poetspapier wordt vooral ingezet in de horeca, in magazijnen en in werkplaatsen. Deze rollen papier hebben namelijk een goede absorptiecapaciteit en absorptiesnelheid. Ideaal om snel vocht, vuil of vet op te ruimen. Daarnaast wordt het papier ook gebruikt als papieren handdoekjes.

Poetspapier bestaat uit cellulose papier. Cellulose papier wordt gemaakt van FSC-gecertificeerde houtvezels. Het poetspapier is WS-behandeld en heeft een gewafelde structuur. Hierdoor is het papier geschikt om vocht op te nemen, zonder dat het papier scheurt.

Bij Profipack zijn er drie types poetspapier, namelijk de maxi rol, midi rol en mini rol. De maxi rollen zijn extra grote rollen, ideaal wanneer je dagelijks gebruikt maakt van het poetspapier. De midi rol is zeer geschikt wanneer je vaak gebruik maakt van poetspapier, maar een niet te grote rol op wilt hangen. Een mini rol is een kleine rol met een rolbreedte van 20 cm met een rollengte van 120 meter.