O PROFIELEN ALS BUISISOLATIE: EEN ANDERE TAK VAN SPORT

Het O profiel is een andere tak van sport. De O profielen bieden beschermen aan ronde voorwerpen zoals buizen. Het materiaal beschermt tegen krassen en is zeer schokbestendig. Onze O profielen zijn twee meter lang, maar kunnen makkelijk op maat geknipt of gesneden worden. Naast dat een O profiel goed bescherming biedt aan buizen, heeft deze ook een isolerende werking. Daarom worden O profielen ook gebruikt als buisisolatie. De profielen passen goed om verwarmingsbuizen en isoleren deze zodoende. Voor een optimale isolatie kun je de naden nog dicht tapen met buisisolatietape. Hierdoor gaat er geen warmte verloren en bespaar jij op je stookkosten.

BUISISOLATIE BINNEN EN BUITEN

De buisisolatie kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het materiaal is namelijk bestand tegen grote temperatuurschommelingen. Doordat het materiaal vochtbestendig en slijtvast is, is het ook geschikt voor buitengebruik. De buisisolatie is grijs, dus valt ook niet heel erg op.


BUISISOLATIE AANBRENGEN VOOR DE VERWARMING

Buisisolatie aanbrengen is vrij simpel. Het profiel klemt zichzelf rondom de buis en je hebt geen tape nodig om het profiel vast te zetten. Om buisisolatie aan te brengen is het belangrijk om allereerst de buizen op te meten. Houd er rekening mee dat je bij bochten wat meer materiaal nodig hebt. Meet liever iets te veel af, dan te weinig. Het is altijd mogelijk om de overtollige buisisolatie af te snijden. Als je de buisisolatie op maat hebt gesneden, haal je een vinger door de naad en plaats je het profiel rondom de buis. Het blijft vanzelf zitten door de zelfklemmende werking. Je kunt buisisolatie lijmen zodat de naden dicht blijven zitten. Het is ook mogelijk om speciale buisisolatietape te kopen voor deze klus.

BUISISOLATIE KOPEN

Buisisolatie kopen doe je natuurlijk bij Profipack! Buisisolatie koop je bij Profipack voor een aantrekkelijke prijs. Wanneer je meer buisisolatie koopt bij ons, wordt de buisisolatie prijs lager. Profiteer vandaag nog van een lage buisisolatie prijs bij Profipack en begin met het isoleren en beschermen van je buizen.