Wat is zelfklevende noppenfolie?

Zelfklevende noppenfolie is een bijzonder mooi en handig product. Het wordt ook wel zelfklevende bubblewrap, of zelfklevende luchtkussenfolie genoemd. De folie voorkomt dat een product gaat schuiven in de verpakking. Wanneer een product namelijk gaat schuiven in een verpakking, kan het product onbeschermd worden. Dit is natuurlijk iets wat we ten allen tijden willen voorkomen. Schokken, schuren en stoten kunnen immers beschadigingen aan een product veroorzaken. Met de zelfklevende noppenfolie van Profipack, blijft deze folie netjes op zijn plek en komen je producten netjes en heel aan.

Waarom is noppenfolie zelfklevend belangrijk?

Als je een product gaat versturen, dan maakt het onderweg nogal wat mee. Zo kan een pakket door veel schokken en stoten gaan. Ook kan een pakket vallen en kan een bezorger er ruw mee omspringen. Gebruik daarom noppenfolie zelfklevend om jouw product te beschermen. De noppenfolie bestaat uit een folie met vele individuele luchtkamers. Deze luchtkamers werken schokabsorberend. Hierdoor zijn jouw verpakkingen goed beschermd tegen schokken en stoten van buitenaf. Doordat de noppenfolie zelfklevend is, blijft deze op zijn plek zonder tape. De noppenfolie laat daarbij geen lijmresten achter op het product, wat wel zo prettig is.

Lees ook: "Wat jij nog niet wist over noppenfolie"

Plantenbakken mee inpakken

Je kunt de noppenfolie zelfklevend voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo kun je het allereerst gebruiken om kwetsbare onderdelen mee te verpakken voor verzending. Zo weet je zeker dat jouw verpakkingen heelhuids aankomen bij de ontvanger. Het product wordt daarbij ook veel gebruikt in de glas- en autoindustrie. Zelfklevend noppenfolie zorgt voor een optimale bescherming voor carrosseriëen, meubels en ramen. Het biedt een goede bescherming tijdens transport, maar ook tijdens productie en opslag. Je kunt er daarnaast ook prima plantenbakken mee inpakken tegen de vorst en op je gemak buizen mee isoleren.

Lees ook: "Kruipruimte zelf isoleren met noppenfolie en buisfolie"

Diverse soorten noppenfolie

Naast zelfklevende noppenfolie hebben we bij Profipack nog een keur aan andere soorten noppenfolie. Zo hebben we allereerst de standaard folie. Deze hebben we in veel verschillende afmetingen en hij is dan ook geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo kun je het gebruiken om kwetsbare producten voor verzending mee in te pakken, of je gebruikt het als verhuismateriaal. Alleen niet vergeten om je producten met tape vast te zetten. We hebben daarbij naast noppenfolie zelfklevend, ook noppenfolie zwaar in ons assortiment en antistatische noppenfolie. Zo hebben wij voor elk probleem een verpakkingsoplossing.

Lees ook: "Noppenfolie als inpakmateriaal: waar gebruik je het voor?"

Noppenfolie zelfklevend kopen bij Profipack

Koop nu je zelfklevende noppenfolie bij Profipack en profiteer van veel voordeel. Bestel jij namelijk in één keer een hele grote hoeveelheid noppenfolie zelfklevend? Dan kun je bij Profipack profiteren van enorme staffelkortingen. Zo betaal je soms zo in één keer 30% minder. Dat is nog eens voordelig! Het is bij Profipack daarbij ook mogelijk dat je geen verzendkosten betaald. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is om aan het minimale bestelbedrag te komen van €99,-, bij een bestelling in Nederland. Bestel je daarbij op een werkdag voor 16:00 uur? Dan wordt jouw bestelling diezelfde dag nog verzonden.

Noppenfolie kopen bij Profipack Verpakkingsmaterialen

Zelfklevende noppenfolie wordt gebruikt voor bescherming en opvulling van objecten tijdens verzending en opslag. Het wordt vaak gebruikt binnen de glas- en auto-industrie. Doordat de noppenfolie namelijk vast kleeft aan glas of de net gespoten auto-onderdelen beschermt het optimaal en schuift het niet heen en weer. Daarnaast kunnen tuinkassen of andere objecten makkelijk geïsoleerd worden met de zelfklevende noppenfolie.

Om zelfklevende noppenfolie te gebruiken, moet je de volgende stappen volgen:

  1. Zorg dat het oppervlak waarop je de folie wilt aanbrengen, schoon en vetvrij is.
  2. Meet het oppervlak en knip de zelfklevende folie op de juiste afmetingen.
  3. Verwijder de beschermfolie van de achterkant van de noppenfolie.
  4. Breng de noppenfolie aan op het oppervlak en druk hem stevig aan.
  5. Geniet van je opgefriste oppervlak met de zelfklevende noppenfolie.

Zelfklevende noppenfolie is gemakkelijk te verwijderen. De noppenfolie laat geen lijmresten achter op de beschermde voorwerpen. Doordat de folie geen lijmresten achter laat is het geschikt om diverse voorwerpen, zoals glas te beschermen.