Waarvoor gebruik ik zijdevloeipapier?

Zijdepapier kopen kun je doen om verschillende redenen. Zo wordt het vaak gebruikt om breekbare producten of krasgevoelige objecten mee te beschermen. Het object wordt gewikkeld in het papier, om te voorkomen dat het gaat beschadigen. Het wordt echter ook gebruikt om luxe sieraden van goud mee in te pakken. Het uitpakken van een cadeau verpakt in zijdevloeipapier zorgt voor een extra mooie ervaring. Daarnaast wordt tissuepapier in sommige gevallen ook gebruikt als opvulmateriaal. We vertellen je graag wat meer over de verschillende manieren waarop dit materiaal wordt gebruikt.

Vloeipapier gebruiken tijdens een verhuizing

Zijdevloeipapier is een bijzonder veelzijdig verpakkingsmateriaal. Het wordt op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt het veel gebruikt tijdens verhuizingen om kwetsbare en breekbare producten mee in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas van porselein. Dankzij het papier komen er geen krassen op het kwetsbare oppervlak. Je kunt er ook andere dingen mee verpakken zoals serviesgoed en glaswerk. Zo heb je een uitstekend verpakkingsmateriaal te pakken.

Lees ook: "21 tips over duurzaam verhuizen"

Zijdevloeipapier in een slijterij

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar zijdevloeipapier wordt ook gebruikt in de slijterij. Waarvoor? Dat leggen wij je graag uit. In veel gevallen worden luxe flessen drank verpakt in zijdevloeipapier. Dit zorgt voor een bijzonder luxe en stijlvolle verpakking. Zo kun je er bijvoorbeeld een mooie fles whisky in verpakken. Ook kun je er natuurlijk bijzonder stijlvol een mooie en dure fles wijn in verpakken. Zo zie je dat zijdevloeipapier een bijzonder veelzijdig product is.

Zijdepapier als vervanger voor tasjes

Vloeipapier kan ook een uitkomst bieden als vervanger voor een tas. Veel mensen nemen tegenwoordig als ze gaan winkelen namelijk hun eigen tas mee. Hierdoor komt soms een mooie trui zonder bescherming terecht in een rieten boodschappentas. Vloeipapier kan hierbij bescherming bieden. Dit inpakpapier is op de markt te verkrijgen in verschillende diktes. Het zijdepapier met een hogere dikte, kan prima worden ingezet om pakketjes van te maken. Op deze manier is die mooie nieuwe trui netjes verpakt en kun je hem goed beschermen. Om het helemaal af te maken, kun je er ook nog voor kiezen het vloeipapier te bedrukken met logo.

Waarvan is het zijdevloeipapier gemaakt?

Zijdevloeipapier gaat bekend onder meerdere namen, zo wordt het ook wel zijdepapier en tissuepapier genoemd. Het wordt gemaakt van zijdevezels. Hierdoor voelt materiaal erg zacht aan. Zijde is een stof die luxe en glanzend is. Niet iedereen weet dit misschien, maar zijde wordt geproduceerd door rupsen. De rupsen leveren de zijdedraden en mensen maken hier weer stof van. Van de zijdevezels kan dan op zijn beurt ook weer zijdevloeipapier worden gemaakt.

Makkelijk in gebruik

Het tissuepapier is bijzonder makkelijk in gebruik. Je hebt het makkelijk verfrommeld en kunt het ook gemakkelijk om allerlei producten heen wikkelen. Zo heb je een product in no-time op een originele en beschermende manier weten te verpakken. Het tissuepapier kun je daarbij ook eenvoudig op maat snijden. Hierdoor is het tissuepapier dus makkelijk te verwerken en al met al een uiterst gebruiksvriendelijk product.

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport of verhuizingen"

Waarom vloeipapier kopen bij Profipack

Waarom zou ik vloeipapier kopen bij Profipack? Wij zijn blij dat je deze vraag stelt. Allereerst hebben wij al jarenlange ervaring met verpakkingsmaterialen. Zo weten wij compleet van de hoed en de rand van ons zijdevloeipapier en is geen vraag ons te gek. We hebben daarbij genoeg inpakmateriaal op voorraad liggen zodat jij niet snel misgrijpt bij ons. Plaats je daarbij een grote bestelling? Dan kun je bij ons als koper profiteren van aantrekkelijke staffelkortingen.

Vloeipapier bestellen

Bij Profipack kun je zuurvrij zijdevloeipapier bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Naast tissuepapier, hebben wij ook nog een uitgebreid assortiment aan ander inpakmaterialen bij Profipack. Zo ben je met al je verpakkingsmateriaal in één keer klaar bij één groothandel. Bestel jij jouw zijdepapier daarbij doordeweeks nog voor 16:00 uur? Dan wordt jouw bestelling direct diezelfde dag verzonden. Heb je daarbij een bestelling van €99,- of meer? Dan betaal je bij verzending in Nederland helemaal geen verzendkosten. Zo krijg jij jouw vloeipapier snel en voordelig binnen. Steeds meer verpakt, met Profipack.

Ben je op zoek naar goedkoop zijdevloeipapier? Dan ben je bij Profipack aan het juiste adres! Naast dat de producten bij Profipack scherp geprijsd zijn, is er ook een ruim aanbod. Er zijn niet alleen diverse maten zijdevloeipapier vellen, maar er is ook zijdevloeipapier op rol bij ons verkrijgbaar.

Zijdevloeipapier is papier gemaakt van zijde vezels. Dit erg zachte papier beschermt producten tegen krassen en beschadigingen. Dit papier wordt vaak ingezet tijdens een verhuizing. Door het zijdevloeipapier bescherm je jouw glazen en servies tegen krassen en beschadigingen.

Zijdevloeipapier wordt vaak gebruikt tijdens een verhuizing. Daarnaast wordt het gebruikt om geschenkdozen, verpakkingen of luxe cadeaus mee op te vullen. Dit zachte papier beschermt producten tegen beschadigingen en krassen.