Duurzaam verpakkingsmateriaal

Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal wordt steeds belangrijker. Zo vallen biologisch afbreekbare verpakkingen onder: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Profipack stimuleert duurzaamheid en biedt daarom een groot assortiment duurzaam verpakkingsmateriaal aan. Wij hebben o.a. biologische- beschermingsmaterialen, inpakmaterialen, opvulmaterialen, disposables en verzendmaterialen.

Profipack gaat voor duurzaam!
Profipack gaat voor duurzaam! Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën


Aanbevolen

Duurzaam verpakt, beschermd, opgevuld en verzonden

Profipack heeft verschillende milieuvriendelijke verpakkingen in het assortiment. Onze duurzame kartonnen dozen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die goed recyclebaar zijn. Als u een pakket wilt verzenden op een duurzame manier, dan is een duurzame kartonnen doos niet genoeg. Zo moeten uw producten beschermd zijn met duurzaam beschermingsmateriaal. Wij hebben duurzaam golfkarton in ons assortiment.

Daarnaast dient de ruimte in de doos opgevuld te worden met duurzaam opvulmateriaal. Hiervoor kunt u gebruik maken van papieren opvulmaterialen. Ook hebben wij Biodegradable luchtzakjes in het assortiment. Deze luchtzakjes vallen onder de biologisch afbreekbare verpakkingen. De Flo Pak biologische opvulchips zijn gemaakt van zetmeel. De opvulchips zullen in de regen dus verdwijnen en opgaan in de natuur, dus ook 100% biologisch afbreekbaar. Plak uw doos dicht met duurzaam tape en u bent 100% verantwoord aan het verpakken!

Biologisch afbreekbare verpakkingen

Over plastic is vaak een discussie. We scheiden allemaal ons afval en houden plastic apart, maar is dit wel duurzaam? De duurzame plastic producten die wij verkopen zijn biologisch afbreekbare zakken. Dit betekent dat de zakken composteerbaar zijn. Uiteindelijk worden de zakken op een natuurlijke manier afgebroken. Wij hebben duurzame plastic zakken, Biodegradable afvalzakken en Biodegradable luchtzakjes.

Naast biologische afbreekbare zakken hebben wij ook gerecyclede zakken in het assortiment. Deze zakken zijn gemaakt van gerecycled plastic. U kunt deze zakken dus niet voor de voedselindustrie gebruiken, maar wel als afval zak. Let op: Deze zakken zijn dus niet biologisch afbreekbaar!

Disposables, duurzame verpakkingen

Een zakje patat, een bekertje drinken en eten op een festival, overal worden disposables voor gebruikt. Al deze producten worden weggegooid en komen op een grote hoop met afval. Wij van Profipack geloven in een grote afval hoop met duurzame disposables. Door het gebruik van duurzame verpakkingen, is het afval goed voor milieu, mens en dier.

In het assortiment van biologische disposables hebben wij o.a. duurzame kartonnen bekers, bordjes, bestek en frietzakjes. Geniet dus van een lekker kopje koffie in een duurzame koffiebeker en eet een broodje op een bio bord.

Vervolgens kunt u al het afval deponeren in een biologisch afbreekbare afvalzak. Met duurzame verpakkingen maken we de wereld samen een stukje duurzamer!