Postdoosjes en vouwpostdozen van Profipack

De postdoosjes en vouwpostdozen zijn een efficiënt en degelijk product om al jouw producten met de reguliere post- en pakketservice te versturen, die niet door de brievenbus passen. Doordat de postdoosjes aan de juiste afmetingen en eisen voldoen, kunnen ze snel en zonder problemen door het sorteerproces. Je hoeft je dus niet zorgen te maken over hoge extra kosten door ongebruikelijke afmetingen. Bovenstaande postdoosjes, zijn niet de enige in ons assortiment. Kijk ook eens naar onze mailboxen en autolock postdozen. Onze producten hebben meerdere voordelen. We leggen je graag de voordelen uit.

Let op: niet al onze postdoosjes zijn geschikt voor verzending. Pakketservices als PostNL en DHL hanteren minimummaten. Bij DHL zijn de minimale afmetingen 11 x 15 x 3,5 cm. Bij PostNL zijn de minimale afmetingen 10 x 10 x 1 cm. Een aantal van onze kleinste postdoosjes vallen hier net buiten. Deze kun je echter alsnog goed gebruiken als geschenkdoos. Gebruik je een andere pakketservice dan PostNL of DHL? Check dan voor de zekerheid even de minimummaten.

De voordelen van het postdoosje

Onze postdoosjes worden plat, plano geleverd en zijn makkelijk op te zetten. Je hoeft er geen genie voor te zijn, het wijst zich vanzelf. Je hoeft het karton maar een paar keer te vouwen en voilà, je hebt een postdoosje in je hand. Bij het opzetten hoef je ook geen gebruik te maken van verpakkingstape. Al met al kun je hierdoor tijd en geld in het logistieke proces besparen. We hebben daarbij dit product in veel verschillende maten. Zo zit er altijd wel een postdoosje tussen van het formaat dat jij nodig hebt. Je sluit ze door middel van een handig schuifsysteem. Voor verzending raden wij aan de klep wel extra goed af te sluiten met tape.

Gebruik het als geschenkbox

Postdoosjes hoef je niet altijd als verzenddoos te gebruiken. Je kunt dit product ook als leuke geschenkbox gebruiken of er meerdere in een grotere doos stoppen. Het openklappen van de klep geeft een mooie meerwaarde en je kunt er een product leuk in presenteren. Nog leuker: plak aan de binnenkant van de klep een sticker met een leuke boodschap.

Gemaakt van stevig golfkarton

Postdoosje is gemaakt van stevig karton met een enkele golf. Dit heeft meerdere voordelen. Zo ontleent het product onder meer stevigheid aan deze golf. Wanneer er in het sorteercentrum van een post -en pakketdienst ruw met het pakket wordt omgegaan, zal deze niet zomaar openscheuren. Daarbij werkt de golf ook als schokbreker. Hierdoor hebben schokken en stoten minder invloed op de inhoud tijdens de postzending. Dankzij zeer stevige zijwanden, wordt er voorkomen dat het postdoosje wordt samengedrukt. De verzendverpakking kan ook verticale druk weerstaan, dus het is geen probleem als er een aantal op een pallet worden gestapeld.

Een uiterst duurzaam postdoosje

Onze vouwpostdoos is ook uiterst duurzaam. Allereerst komt dit doordat hij FSC-gecertificeerd is. Daarnaast is elke postverpakking voor 100 % te recyclen. Dat is echter niet het enige wat dit product duurzaam maakt. Het doosje valt namelijk ook nog her te gebruiken. Klanten kunnen hetzelfde postdoosje gebruiken om hun artikelen weer retour te sturen met een postdienst. Dit is niet alleen uiterst duurzaam, maar jouw klanten zullen het ook waarderen dat ze niet een nieuwe postverpakking hoeven te organiseren. Deze verzenddozen zouden dan ook niet misstaan in onze categorie duurzame verpakkingsmaterialen.

klein postdoosje zorgt voor Een afname van CO2-uitstoot

Doordat er zoveel maten zijn, kun je het postdoosje afstemmen op de grootte van jouw product. Hierdoor verzend je weinig lucht, waardoor de CO2-uitstoot kan afnemen. Ze nemen immers minder ruimte in een bestelwagen in, dan wanneer er veel loze ruimte zou zijn. Het is verstandig om zo weinig mogelijk ruimte te laten tussen de wanden van de vouwpostdoos en het product. Hierdoor kan het product namelijk schuiven en beschadigen. Heb je toch veel loze ruimte? Probeer dit dan op te vullen met opvulmateriaal. Dit houdt je product goed op zijn plek en werkt ook schokabsorberend als er ruw met het pakketje wordt omgegaan door de postbezorger.

Postdoosjes bedrukken

Wil je postdoosjes laten bedrukken? Ook daarvoor is Profipack de geschikte kandidaat. Je kunt de postdoosjes laten bedrukken met jouw logo of bijvoorbeeld een reclameslogan. Een gepersonaliseerde verzenddoos heeft meerdere voordelen. Zo krijg je een uiterst effectief reclamemiddel, wat jou naamsbekendheid oplevert. Bedenk maar eens hoeveel mensen jouw doosje niet zien in het totale verzendproces. Daarnaast heb je ook een unieke verzendverpakking, waarmee jij je goed kunt onderscheiden van je concurrenten. Deze is ook nog eens makkelijker terug te vinden in een sorteercentrum als het kwijt raakt tussen alle post.

Postdoosjes kopen

Bij Profipack kun je voordelig en snel jouw postdoosjes kopen voor een voordelige prijs. Door ervoor te kiezen om ineens een grote hoeveelheid postdoosjes te kopen, kun je profiteren van onze staffelkortingen. Door een grote voorraad aan te houden, ben je dus voordeliger uit en grijp je ook nooit mis. Wanneer je onze postdoosjes koopt voor 16:00 uur, worden ze dezelfde werkdag nog verzonden. Zo heb je jouw doosjes snel binnen. Daarbij heb je niet te maken met bezorgkosten bij verzending binnen Nederland, bij bestellingen vanaf € 99,- exclusief BTW.

Het kan lonen om nog eens verder te kijken in ons assortiment van verpakkingsmaterialen en zo aan dit bedrag te komen. Zo hebben wij verschillende opvulmaterialen en verschillende soorten wikkelfolie in ons assortiment. Kies uit wat je nodig hebt en neem Profipack in de arm als jouw betrouwbare verpakkingspartner.

Een postdoos vouwdoos heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een duurzame verpakking optie omdat het gemaakt is van karton. Ten tweede is het een ruimtebesparende optie omdat het plat opgevouwen kan worden wanneer het niet in gebruik is. Ten derde is het gemakkelijk te gebruiken, omdat het in een handomdraai kan worden opgevouwen tot een postdoos. Ten vierde is het een milieuvriendelijke optie omdat het gemaakt is van FSC-gecertificeerde grondstoffen en minder ruimte inneemt in het vervoer, wat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen.
Ja, een postdoos vouwdoos is een duurzame verpakking optie omdat het gemaakt is van FSC-gecertificeerd karton. Het is ook een milieuvriendelijke optie, omdat het karton na gebruik afgevoerd kan worden bij het oud papier en gerecycled kan worden. Als u op zoek bent naar een duurzame verpakking optie, is een postdoos vouwdoos een goede keuze.