Wat is een U profiel van schuim?

Om kwetsbare randen en hoeken te beschermen kan je een U profiel van schuim gebruiken. Dit schuimprofiel heet zo, omdat dit Nomapack schuimprofiel de vorm van een U heeft. De U- profielen worden ook wel U-tulpen genoemd. De U profielen van schuim klemmen vanzelf om de rand van het product dat je wilt beschermen. Een U profiel van schuim is makkelijk te plaatsen. Wij leveren U profielen in lengtes van twee meter. Zonder moeite kan je deze op maat knippen voor de gewenste lengte. Bekijk al onze hoek en rand bescherming.

U profiel schuim makkelijk in gebruik

De U profielen van schuim zijn enorm makkelijk in gebruik. Ze zijn gemaakt van stevig polyethyleenschuim en voor 100 procent recyclebaar. Wel zo duurzaam dus! Heb je een tafelblad dat je wilt beschermen, maar heb je niet een u profiel van schuim met de juiste lengte? Geen probleem. Een U profiel voor een tafelblad is prima op maat te snijden en zo bescherm je met een U profiel een tafelblad optimaal.

U PROFIEL van SCHUIM: waar moet je op letten? 

Voordat je U schuimprofielen gaat kopen, is het verstandig om de dikte van de rand op te meten die je wilt beschermen. Op die manier kan het juiste passende U profiel van schuim uitkiezen. Zo hebben wij U profielen van schuim voor een dikte van 60 tot 80 mm. De te beschermen rand moet niet dunner zijn dan 60 mm, want anders kan het U profiel niet klemmen. Is de rand dikker dan 80 mm? Ook dan blijft het U profiel van schuim niet zitten of beschermt deze niet goed. Zo kan dit U profiel een tafelblad beschermen van 75 mm dikte. Met zo’n U profiel is je tafelblad goed beschermd voor transport. Bescherm dus met een U profiel je tafel tijdens transport!

U profiel van schuim long legs

Het U profiel van schuim met long legs is een variant op de standaard U profielen. Het gedeelte dat klemt is een stuk langer dan bij de standaard U profielen. Hierdoor heeft het U profiel van schuim meer grip en blijft deze beter zitten. Nu hoor ik je vragen; “waarom zou ik nog meer U profielen met long legs willen hebben?”

Lees ook: "Verpakken en beschermen tijdens transport"

Nou daar is nog een belangrijke reden voor. Zo zijn producten die je beschermt met deze U profielen beter stapelbaar. Dit komt door de vorm van deze U profielen en de langere legs. De U profielen van schuim steken hierdoor minder ver uit. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk kunststof platen stapelen. Of bescherm met een U profiel een tafelblad voor vervoer. Door een U profiel op het tafelblad te plaatsen bescherm je deze goed tegen krassen en stoten. Heb je interesse in een van deze beschermmaterialen zoek je toch een andere soort beschermprofielen zoals onze L profielen of O profielen voor buisisolatie? Kijk verder op onze verpakkingsmaterialen webshop of neem dan contact op met onze klantenservice.

Een U vormig schuimprofiel is gemaakt van PE schuim. Dit beschermprofiel is ideaal om kwetsbare randen en hoeken van producten zoals, tafels, deuren, schilderijen of glasplaten te beschermen. Door de schuimprofielen verklein je de kans op beschadigen tijdens een verhuizing of transport.

Met een U vormig schuimprofiel bescherm jij raden en hoeken van tafels, deuren, schilderijen en glasplaten optimaal. Zo voorkom je tijdens transport of een verhuizing dat er beschadigingen ontstaan. Daarnaast hebben de schuimprofielen een zelf klemmende werking, waardoor het gebruik naast snel ook nog eens erg gemakkelijk is.