Wat zijn schuimfolie vellen?

Schuimfolie vellen zijn witte vellen en worden ook wel foam vellen genoemd. Het is een zeer praktisch beschermmateriaal dat wordt gebruikt bij het verpakken en verzenden van producten en goederen. Onze foam vellen zijn 2 en 3 mm dik. De foamfolie is gemaakt van gerecycled LDPE (lagedichtheidpolyetheen) en werkt schokdempend. Hierdoor is foam folie geschikt voor kwetsbare goederen en producten waarbij net dat beetje extra bescherming gewenst is om, tijdens transport, schade aan het oppervlak te voorkomen.

De productspecificaties

Het materiaal van vellen heeft een gesloten celstructuur, waardoor het bestand is tegen water. Ook is het bestand tegen vettigheid, zoals olie en kan vele chemicaliën verdragen. Foamfolie vellen hebben het grote voordeel dat ze volledig te recyclen zijn. Daarnaast is het mogelijk om de schuimfolie opnieuw te gebruiken. Dit maakt het een duurzame keuze en kun je de kosten bovendien ook laag houden. Schuimfolie is bovendien licht van gewicht en hierdoor flexibel in gebruik. Foamfolie vellen kun je daarom ook vouwen en je kunt er proppen van maken.

Waar gebruik je foamfolie vellen voor?

Schuimfolie wordt in diverse sectoren veelvuldig gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de staalbedrijven, spuiterijen en verhuisbedrijven, maar ook tal van webwinkels maken voor hun producten graag gebruik van foamfolie vellen. Het feit dat schuimfolie zo breed inzetbaar is, maakt het erg functioneel.

Ideaal als beschermingsmateriaal

Schuimfolie vellen zijn zeer geschikt voor het voorkomen van beschadigingen aan het oppervlak van een product. Door de schokdempende werking is de kans op overige schade ook aanzienlijk minder. Je kunt schuimfolie dan ook goed zien als een soort van tussenlegvel. Wanneer je producten in een verpakking niet direct op of tegen elkaar aan wilt hebben, in verband met de kans die er dan is op krassen en andere beschadigingen, doe je er goed aan om schuimfolie vellen te gebruiken als beschermlaag tussen of om de producten heen. Je kunt hierbij onder meer denken aan het serviesgoed tijdens een verhuizing of andere krasgevoelige producten en materialen, zoals spiegels en producten met een verf- of coatingslaag. In het geval van omwikkelen kun je schuimfolie vellen desgewenst eventjes vastmaken met tape, zodat het beter blijft zitten.

Schuimfolie vellen als opvulling

Naast beschermmateriaal kun je schuimfolie ook goed gebruiken als opvulling in kartonnen dozen of ander verpakkingsmateriaal. Zo kun je de loze ruimte opvullen, wat schuiven en schade voorkomt. Hiervoor maak je simpelweg proppen van de schuimfolie vellen en deze stop je rondom het product. Uiteraard moet de doos dan wel goed gevuld zijn, dus kies altijd voor een verpakking die zo goed mogelijk bij het product aansluit. Denk je nu dat dit onnodig afval met zich meebrengt, dan hoef je hier geen zorgen over te hebben. De ontvanger kan de schuimfolie vellen namelijk gewoon bij het plastic doen, waardoor het vervolgens gerecycled kan worden.

Keuze uit diverse afmetingen

Het prettige aan schuimfolie is dat het zich naar het product vormt, waardoor het eenvoudig voor vele spullen te gebruiken is. In ons assortiment hebben wij twee formaten opgenomen, zodat je kunt kiezen welke maat bij jouw producten past.

Losse schuimfolie vellen

Wij hebben schuimfolie vellen met een afmeting van 120 x 80cm die wij leveren per 150 stuks. Uitermate geschikt voor op bijvoorbeeld een pallet. Dit zijn losse vellen die al op maat gesneden zijn en daardoor direct klaar voor gebruik zijn. Heb je net een groter formaat nodig, dan kun je simpelweg meerdere vellen naast elkaar leggen. Met het product er bovenop blijft de schuimfolie goed op zijn plek en kun je rekenen op goede bescherming. Deze schuimfolie vellen zijn 3 millimeter dik.

Schuimfolie vellen in handige dispenser

Heb je nu een kleiner formaat schuimfolie nodig? Dan kun je bij ons gaan voor de schuimfolie van 30 x 30cm. Deze schuimfolie wordt geleverd in een handige dispenser, wat het gebruik erg makkelijk maakt. De dispenser is overal te plaatsen en neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal voor op een inpaktafel of het magazijn. De dikte van deze schuimfolie is 2 millimeter, wat doorgaans voldoende is voor kleine en lichtere producten. In de dispenserdoos zitten 266 vellen op een rol die gemakkelijk van elkaar af te scheuren zijn.

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport en verhuizing"

Verpakken en beschermen doe je met Profipack

Elke verpakking vraagt om zorg en aandacht en dat is dan ook waar Profipack voor staat. Als verzender wil je er op kunnen vertrouwen dat een product in goede staat bij de ontvanger aankomt. Het juiste verpakkingsmateriaal is dan ook erg belangrijk en een optimale bescherming van je producten maakt daar onderdeel van uit. Met de producten van Profipack ben je zeker van een veilige verzending. Of je nu kiest voor schuimfolie of toch gaat voor een andere soort, zoals noppenfolie of schuimbuffers; onze producten zijn van goede kwaliteit en uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen.

Schuimfolie vellen kunnen op verschillende manieren worden ingezet, zoals: 

1. Tussenlegvel: de schuimfolie vellen zijn ideaal om te gebruiken als tussenlegvel. Door schuifolie vellen te gebruiken als tussenlegvel, voorkom je dat de lading op een pallet heen en weer gaat schuiven of van de pallet afgeleid.
2. Verpakking van kwetsbare objecten: Schuimfolie vellen worden vaak gebruikt om kwetsbare producten te beschermen tegen stoten, krassen en beschadiging tijdens transport of opslag.
3. Gebruik in de bouw: Schuimfolie vellen worden ook gebruikt in de bouw als isolatie of om ruimtes mee op te vullen.
4. Opvullen van lege ruimtes: de vellen schuifolie zijn daarnaast ook nog eens geschikt om lege ruimtes in een doos mee op te vullen. 

Schuimfolie vellen zijn licht, stevig en flexibel en beschermen de objecten tegen schokken, stoten en krassen.

Schuimfolie vellen zijn gemaakt van LDPE. Door de schuimfolie af te voeren bij het plastic, kan LDPE gerecycled worden. Door de schuimfolie vellen te recyclen, kunnen de vellen gebruikt worden als grondstof voor nieuwe vellen.