Wat is PE folie transparant?

PE folie is een zeer populair materiaal dat voor diverse toepassingen gebruikt wordt. PE staat voor polyetheen, wat een soort gerecycled plastic is. Het materiaal kenmerkt zich door zijn flexibele en tegelijkertijd krachtige eigenschappen. De bouwfolie is transparant, waardoor zicht behouden blijft. Zo wordt PE folie van 200 micron vaak gebruikt als afdekfolie tijdens diverse kluswerkzaamheden, waardoor het ook bekend staat als bouwfolie, maar ook als verpakkingsmateriaal doet deze folie uitstekend dienst.

Lees ook: "Je vloer afdekken tijdens het klussen"

PE folie tot 200 micron


Wij hebben diverse afmetingen in ons assortiment opgenomen en ook bieden wij verschillende diktes aan. Zo heeft onze dunste bouwfolie transparant een dikte van 30 micron en loopt dit uiteen tot PE folie van 150 micron en zelfs hebben wij PE folie van 200 micron. Vanzelfsprekend is zowel de PE folie van 150 micron en de PE folie van 200 micron zeer stevig en bieden deze optimale kwaliteit waar dat gewenst is.

Wanneer moet je kiezen voor PE folie transparant recycled?

Aangezien bouwfolie transparant zo breed inzetbaar is, zetten we hieronder kort uiteen in welke gevallen je voor deze bouwfolie transparant moet kiezen. Twijfel je over de mogelijke toepassing of wil je weten of je moet gaan voor PE folie 200 micron of dat een dunnere variant volstaat? Neem dan gerust contact met ons op om je te laten voorzien van advies. In eerste instantie is het natuurlijk een goede keuze als je voorkeur uit gaat naar gerecycled materiaal, maar er is meer te weten over deze bouwfolie.

Geef stof en vuil geen kans

In alle gevallen, waarbij bescherming tegen onder meer stof en vuil gewenst is, kies je het best voor deze bouwfolie die transparant is. Je kunt je denken aan het afdekken van ruimtes, kozijnen en zelfs meubels als er geklust wordt. Van schilderen tot slopen; met polyetheen folie kun je de juiste bescherming bieden. Voor lichte bescherming volstaat een PE folie die wat dunner is, maar gebruik je de bouwfolie transparant bijvoorbeeld buiten of onder zwaardere omstandigheden, dan kun je de keuze beter laten vallen op de stevige soort, te weten PE folie van 150 micron of PE folie van 200 micron. Naast het tegenhouden van stof en vuil zijn deze folies ook geschikt als beschermlaag tegen schade.

Bouwfolie transparant voor waterdichte bescherming

Het komt vaak voor dat het nodig is om kozijnen tijdelijk af te dichten, omdat er nog geen beglazing aanwezig is. Dit is dan ook een typisch voorbeeld van het gebruik van onze bouwfolie transparant. Je behoudt namelijk het licht, maar profiteert wel van de bescherming tegen diverse weersinvloeden. Ook wordt het vaak gebruikt om vochtuittreding tegen te gaan. Dit is het geval onder bijvoorbeeld betonvloeren die gestort moeten worden. Ook hier geldt dat PE folie van 150 micron of PE folie van 200 micron vaak de beste keuze is.

PE folie transparant recycled kopen

Je hebt antwoord gekregen op de vraag "Wat is PE folie?" en je hebt kunnen lezen waar deze bouwfolie voor geschikt is. Denk je dat dit het materiaal is dat je zoekt, dan kun je het in onze bouw- en verpakkingsmaterialen webshop direct bestellen. Let altijd op de lengte en breedtematen die we aanbieden en maak voor jezelf de afweging of dat je dikkere PE folie van 150 micron of PE folie van 200 micron nodig hebt, of dat wellicht een dunnere variant ook voldoende is.

Transparante PE folie is een film gemaakt van polyethyleen, een thermoplastische polymer. Het is dun, flexibel en transparant en wordt vaak gebruikt als bouwfolie voor bescherming tegen vocht, stof, scheuren en andere schade tijdens bouwwerkzaamheden. Het is ook geschikt als isolatiemateriaal en voor verpakkingsdoeleinden. Transparante bouwfolie is een veelzijdig product en een belangrijk onderdeel van veel bouwprojecten.

Transparante bouwfolie van Polyethyleen (PE folie) is een dunne, flexibele en transparante film die veelvuldig wordt gebruikt in bouw- en verbouwingsprojecten. De dikte van de folie kan variëren en varieert bij Profipack tussen 30 en 200 micron. Hoe dikker de folie, hoe sterker en duurzamer het is. Bij de keuze van de dikte moeten de specifieke toepassing en de benodigde bescherming en duurzaamheid in overweging worden genomen.

Ja, onze transparante bouwfolie is waterbestendig. Het is gemaakt van PE, een waterBESTENDIG materiaal, en is daarom een effectieve barrière tegen water. Hierdoor wordt het vaak gebruikt als bescherming tijdens verbouwingsprojecten of als verpakkingsmateriaal voor producten die bescherming tegen vocht nodig hebben.

Transparante PE folie, ook bekend als transparante bouwfolie, wordt veelzijdig gebruikt in de bouw- en verpakkingsindustrie. Het wordt vaak gebruikt als beschermende film tijdens bouw- of verbouwingsprojecten tegen vocht, stof, scheuren en andere schade. Het kan ook worden gebruikt als isolatiemateriaal voor energie-efficiëntie in gebouwen. Daarnaast is het geschikt als verpakkingsmateriaal voor producten die bescherming tegen omgevingsinvloeden nodig hebben. Kortom, transparante PE folie wordt veelvuldig gebruikt voor bescherming, isolatie en verpakking.