Waarom bonus tape gebruiken?

Bonus tape is verstandig om te gebruiken wanneer je achter elkaar veel verpakkingen moet sluiten. Door te kiezen voor deze extra lange pp tape, hoef je tijdens het handmatig verpakken niet zo vaak te wisselen van rol. Op een rol gewone tape zit namelijk maar zo'n 66 meter per rol. Op een rol bonus tape zit echter zeker 200 meter tape. Hierdoor gaat een rol veel langer mee en kun je achter elkaar doorgaan met plakken. Je hebt ook minder afval doordat je minder kernen hebt die je moet weggooien. Bij Profipack kun je kiezen uit twee soorten PP bonus tape; één met een hotmelt belijming en één met een acryl belijming.

Een rol bonus tape met hotmelt belijming

Een van de meest gebruikte bonus tapes, is wel degene met een hotmelt belijming. Een rol tape met hotmelt belijming heeft meerdere voordelen. Zo is er allereerst de hoge aanvangskleefkracht. Bonus tape met een hotmelt belijming plakt direct erg goed op het eerste contact. Om deze reden wordt hotmelt tape ook wel veel gebruikt op dozensluitermachines. De tape kan er namelijk goed tegen wanneer er direct veel druk op wordt uitgevoerd. De tape wordt, doordat hij zo snel plakt, veel gebruikt in de E-commerce en door webshops. Een klein nadeel van deze bonus tape is dat hij een snerpend geluid maakt bij het afrollen.

Bonus tape met een acryl belijming

Een andere goedkope tape die veel wordt gebruikt is de bonus tape met een acryl belijming. Een acryl belijming is op waterbasis en hierdoor is het een milieuvriendelijkere tape dan de hotmelt variant. Deze tape maakt ook geen snerpend geluid bij het afrollen. Hierdoor werk je veel prettiger met deze tape, zeker wanneer je tientallen verpakkingen per dag moet sluiten. Voor een geruisloze verwerking kies je dus voor acryl bonus tape. Geloof ons, je magazijnmedewerkers zullen je dankbaar zijn. Deze tape heeft daarnaast een langere houdbaarheid en plakt optimaal na 12 tot 24 uur.

Hoe moet ik mijn tape bewaren?

Voordat we het hebben over hoe je jouw bonus tape kunt bewaren, beantwoorden we eerst de vraag hoe lang je de tape kunt bewaren. Over het algemeen adviseren wij de tape niet langer te bewaren dan 1 jaar. Na 1 jaar gaat de kwaliteit van bonus tape namelijk steeds wat verder achteruit. Verder adviseren wij de tape koel, droog en donker te bewaren. Tape moet je nooit onder warme omstandigheden bewaren, want tape is niet goed bestand tegen warmte. Doe je dit wel? Dan kan een rol tape gaan zweten. Hierbij komt de lijm aan de zijkant eruit en dit komt de kwaliteit van de bonus tape niet ten goede.

Een ruim assortiment aan verschillende soorten tape

Naast PP bonus tape heeft Profipack nog een ruim assortiment aan verschillende andere verpakkingstapes. Zo hebben we PP tape met wel drie verschillende belijmingen, namelijk hotmelt, acryl, solvent. Hotmelt heeft een goede aanvangskleefkracht, acryl is een milieuvriendelijkere belijming en solvent wordt veel gebruikt in vrieshuizen. Bij Profipack is het daarbij ook mogelijk om jouw bonus tape te laten bedrukken. Zo heb je met de bedrukte bonus tape van Profipack een ijzersterk reclamemiddel in handen.