De verhuisdeken: Perfect als yoga deken voor een actieve yoga- (flow)les en een ontspannen savasana!

Yoga dekens nodig?


Nina Westland
Montfoort, 2 september 2019 

TAGS:

Yoga deken, verhuisdeken, yoga,
yoga benodigdheden, yogakussen, yogakleed


Yoga, een methodiek om lichaam en geest in balans te houden. Sommige mensen zweren erbij en andere vinden het te zweverig. Yoga kun je overal beoefenen. Tijdens lessen in de sportschool of yogastudio, maar ook thuis of in de buitenlucht. De benodigdheden voor yoga zijn daarom beperkt en kun je overal mee naar toe nemen. Eén van de benodigdheden is een yoga deken. Een yoga deken is onmisbaar. Na een actieve yogales houdt de yoga deken je warm tijdens de savasana, maar de deken heeft meerdere functies tijdens een yogales. Zo kan een yoga deken gebruikt worden als yogakleed en -kussen. Een yoga deken kopen is niet altijd even makkelijk, maar wist je dat zelfs een verhuisdeken kan dienen als de perfecte yoga deken?

Yoga deken en andere yoga artikelen

Voor yoga heb je niet veel nodig, maar sommige yoga-artikelen kunnen niet ontbreken. Als eerste heb je een yogamat nodig. Een yogamat is zacht, stroef en stevig. Zo kun je op een prettige en stabiele manier jouw yoga-oefeningen uitvoeren.

Dan heb je ook een yoga dekentje nodig. Na een les wordt vaak afgesloten met een ontspanningsmoment, de savasana. In deze houding lig je stil. Een yoga dekentje is er om, tijdens deze houding, jouw lichaam en spieren warm te houden.

Lees ook: "Creatief met verhuisdekens"

Sommige yoga-artikelen kun je ook vervangen door de yoga deken. Zo kun je voor een aantal oefeningen ter ondersteuning van jouw rug een bolster gebruiken. Een bolster is een groot rond en langwerpig kussen. Echter kun je van een yoga deken ook een rol maken. In de sukhasana (kleermakerszit) kan het daarbij prettig zijn om op een kussen te zitten. Hiervoor wordt vaak een meditatiekussen gebruikt. Ook een meditatiekussen kun je vervangen door een yoga dekenje. Als je de yoga deken opvouwt dan kun je een zacht yogakussen creëren.

Daarnaast heb je een yogablok en yogariem nodig. Deze yoga-artikelen dienen als hulpmiddel tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen.

Een warme wollen yoga deken

Warmte kan helpen om je lichaam te ontspannen. Warmte zet je bloedvaten open en zorgt dat er meer bloed gaat naar de plekken die het nodig hebben, bijvoorbeeld pijnlijk weefsel. Ook zorgt warmte voor de verlichting van stress. Daarom is een warme deken zo belangrijk tijdens een yogales. Je kunt kiezen tussen een yoga deken van katoen of wol. Wollen dekens zijn warmer. Daarom wordt er vaak gekozen voor een yoga deken van wol.

Yoga deken versus verhuisdeken

We weten nu waarom een yoga deken niet mag ontbreken tijdens een yogales. Maar wat is de link met een verhuisdeken? Een verhuisdeken is eigenlijk niet meer dan een grote wollen deken. Wij hebben de verhuisdeken superieur in ons assortiment. Dit is een geweven deken van katoen, wol en gerecyclede textielvezels. De dekens zijn van hoogwaardige kwaliteit en netjes afgewerkt. Een verhuisdeken kun je binnen, maar ook buiten goed gebruiken. De dekens zijn zacht en warm. Na gebruik kun je de dekens wassen op 40 graden. Een verhuisdeken van wol is dus ideaal te gebruiken als yoga dekentje.

Lees ook: "Verhuisdekens: wat zijn dat eigenlijk en wat is de functie?"

Yoga dekens van wol

Wil je snel wollen dekens online kopen? Kies dan voor de verhuisdekens van Profipack. De verhuisdekens superieur zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Heb je een eigen yogastudio en wil je minimaal 100 dekens afnemen? Dan kun je er zelfs voor kiezen om jouw dekens te personaliseren met een eigen tekst of logo.

Namasté!

Bekijk alle verhuisdekens


SHOP verhuisdekens UIT DEZE BLOG

Verhuisdekens superieur wit - 150 x 200cm x 1500gr
Verhuisdekens superieur wit 150 x 200cm x 1500gr
  • Uitstekende bescherming
  • Flexibel en goed herbruikbaar
Artikelnummer: 281095

Tijdelijk niet leverbaar

1 € 8,95

5 € 8,30

20 € 5,75

80 € 4,95

160 € 4,75


OOK INTERESSANT