Wat zijn dubbele golf kartonnen dozen?

Dubbele golf dozen zijn bijzonder stevige kartonnen dozen gemaakt van golfkarton. Het is eigenlijk een standaard Amerikaanse vouwdoos met 8 kleppen. De stevigheid zit hem in de golf van de doos dubbele golf. Deze golven zit verpakt tussen een aantal laagjes papier. Dankzij de golven in het karton, heb je een stevige kartonnen doos. De golf vangt onder meer stoten en schokken op. Hierdoor is de inhoud van de verpakking goed beschermd. Wil je weten of je te maken hebt met dubbele golf dozen, of dozen met enkele golf? Kijk dan simpel naar één van de randen. Zie je een dubbele laag golven? Dan heb je een dubbele golf doos te pakken.

Stevige kartonnen dozen

Over het algemeen is een Amerikaanse vouwdoos dubbele golf wat duurder dan standaard kartonnen dozen. Er wordt immers meer karton gebruikt. Daarnaast is de verpakking gewoon een stuk steviger. Door zijn stevigheid, kunnen deze stevige kartonnen dozen wel tegen een stootje. Ze zijn daarom ook uitermate geschikt voor verzenden van delicate producten. Voor extra bescherming in de verpakking kun je ook opvulmateriaal gebruiken. Ook is het mogelijk je producten te verpakken in noppenfolie. De dubbele golf dozen zijn uitermate geschikt voor stapelen. De golven in het karton, zorgen namelijk voor stevige dozen.

Hoeveel kilo kunnen dubbele golf dozen dragen?

Voordat je begint met het inpakken van je dubbele golf dozen, is één ding jezelf afvragen wel erg belangrijk. Namelijk, hoe zwaar kan ik deze stevige kartonnen dozen beladen? De dubbele golf in het karton is hierbij van cruciaal belang. Een Amerikaanse vouwdoos dubbele golf biedt extra stevigheid aan de verpakking. Hierdoor kun je deze stevige dozen wel tot 25 á 30 kg beladen. Ga je nog zwaarder? Dan kun je beter kiezen voor een doos met drie lagen golfkarton. Dit zijn extra stevige dozen en ze kunnen apart bij ons worden besteld. Heb je een lading van 10 á 15 kg? Dan kun je beter kiezen voor onze standaard dozen met één golf.

Lees ook: "Van golfkarton tot kartonnen doos: zo zit dat..."

Een kartonnen doos met een bedrukking

Heb jij een webshop en verzend jij dagelijks veel dubbele golf dozen? Kies er dan voor om je doos dubbele golf te laten bedrukken. Bij Profipack kun je al jouw kartonnen verpakkingen laten bedrukken voor een aantrekkelijke prijs. Zo kun je stevige kartonnen dozen kopen met een bedrukking. Kies ervoor om bijvoorbeeld jouw slogan, logo of bedrijfsnaam op de kartonnen verpakking te laten drukken. Met bedrukte dubbele golf dozen heb jij een behoorlijke stap voor op je concurrentie. Daarnaast ziet een klant bij ontvangst meteen dat het pakket van jou komt. Dit draagt enorm bij aan de klantervaring.

Je producten kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je stevige kartonnen dozen kopen met dubbele golf voor een aantrekkelijke prijs. Zo kun je in één keer een grote hoeveelheid dubbele golf dozen kopen en dan profiteer je van onze lekkere staffelkortingen. Eén Amerikaanse vouwdoos dubbele golf, koop je daarbij bij Profipack al voor een spotprijs. Heb jij daarbij er ook zo'n hekel aan als je nog een enorm bedrag moet betalen aan verzendkosten? Wij ook. Daarom betaal je bij ons bij een bestelling vanaf €99,- geen verzendkosten in Nederland. Steeds meer verpakt, met Profipack.

Een dubbele golf kartonnen doos bestaat uit maar liefst vijf laagjes papier. Een enkele golf kartonnen doos bestaat uit drie laagjes papier. Dozen met een dubbele golf zijn hierdoor steviger. In deze dozen kunnen producten van wel 25 tot 30 kilo worden verstuurd.

Een dubbele golf kartonnen doos is een stuk steviger dan een enkele golf kartonnen doos. In dubbele golf kartonnen dozen kunnen producten van wel 25 tot 30 kilo worden verstuurd. Het is bij een zware doos wel belangrijk dat het gewicht gelijkmatig in de doos wordt verdeeld.

Bij Profipack zijn er ruim 40 verschillende maten dubbele golf dozen verkrijgbaar. De kleinste dubbele golf doos heeft een afmeting van 188 x 188 x 177mm en de langste een afmeting van 1650 x 400 x 350mm. Daarnaast zijn er langwerpige, rechthoekige en vierkante dubbele golf kartonnen dozen.