Wat zijn dozen enkele golf?

De stevigheid van een doos wordt bepaald door meerdere dingen. Een van de dingen waardoor de stevigheid wordt bepaald, is de golf. Je hebt onder meer dozen enkele golf en dozen met dubbele golf. De golf in het karton zit verpakt tussen twee lagen papier. De golf in het karton vangt schokken en stoten op en beschermt zo de inhoud. Je kunt simpel zien of je te maken hebt met een doos enkele golf, of een dubbele golf. Tel simpelweg bij een rand het aantal golven en hebt je antwoord. Een doos enkele golf is over het algemeen goedkoper, dan een doos met dubbele golf. We spreken dan ook wel over goedkope kartonnen dozen enkele golf.

Waarvoor kan ik een doos enkele golf gebruiken?

Een doos enkele golf kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Zo kun je de Amerikaanse vouwdoos enkele golf gebruiken voor vervoer van producten. Dankzij de golf in het karton kan de doos goed schokken en stoten opvangen en daarnaast is hij door de golf extra stevig. Ook voor de opslag van artikelen zijn deze producten erg geschikt. Doordat het een doos enkele golf is, zijn de kartonnen verpakkingen makkelijk stapelbaar. Je hoeft niet bang te zijn dat de verpakkingen elkaar gaan pletten bij het stapelen. Bij Profipack hebben we een ruim assortiment van deze goedkope kartonnen dozen. Zo zit er altijd een verpakking tussen voor jou.

Hoeveel kilo kan zo'n verpakking dragen?

Voordat je enthousiast begint met het inpakken van goedkope kartonnen dozen enkele golf, is één ding wel van belang om te weten. Hoe zwaar kun je namelijk de verpakking beladen? De golf is hierbij uitermate belangrijk. Voor een kartonnen doos enkele golf kun je over het algemeen uitgaan van een maximum gewicht tussen de 10 en 15 kg. Wil je zwaarder gaan? Dan kun je beter voor dubbele golf dozen kiezen, in plaats van goedkope kartonnen dozen kopen. De dubbele golf variant biedt namelijk extra stevigheid en je kunt deze beladen tot wel 30 kg. De goedkope variant kun je beter gebruiken voor producten die wat minder zwaar zijn.

Lees ook: "Van golfkarton tot kartonnen doos: zo zit dat..."

Goedkope kartonnen dozen kopen en bedrukken

Gebruik je dagelijks veel dozen enkele golf? Dan kan het een interessant idee zijn om je Amerikaanse vouwdoos enkele golf te laten bedrukken. Zo is het mogelijk om jouw logo er op te laten drukken, maar ook jouw bedrijfsnaam of slogan. Een bedrukte verpakking is een bijzonder sterk en uitstekend reclamemiddel. Het geeft jou echt net dat extra stukje voor op de concurrentie. De klant ziet bij ontvangst van de doos enkele golf daarbij meteen dat de verpakking van jou komt. Dit draagt bij aan de klantervaring. Als je goedkope kartonnen dozen enkele golf wilt bedrukken, dan moet je bij Profipack zijn. Voordelig en snel geleverd.

Dozen enkele golf kopen

Bij Profipack kun je goedkope kartonnen dozen kopen met een enkele golf. Onze dozen enkele golf zijn bijzonder stevig en zijn echt producten waarop jij kunt bouwen. Of je ze nu nodig hebt voor transport of opslag, bij Profipack ben je aan het juiste adres voor dit product. Bestel je jouw Amerikaanse vouwdoos enkele golf daarbij op een werkdag voor 16:00 uur? Dan wordt jouw bestelling diezelfde dag nog door ons verzonden.

Profipack biedt veel verschillende maten enkele golf kartonnen dozen aan. Zo zijn er dozen met een afmeting van 185 x 125 x 135mm tot dozen met een afmeting tot 900 x 700 x 275mm. Deze kleine en grote dozen hebben allemaal verschillende vormen. Zo biedt Profipack rechthoekige en vierkante enkele golf dozen aan.

Een enkele golf kartonnen doos is een doos gemaakt van drie laagjes papier. De binnenste laag papier is gegolfd. Deze binnenste laag zorgt voor extra stevigheid en werkt schokdempend. Een enkele golf kartonnen doos is geschikt voor producten tot 10 kilo.

Je hoeft geen kenner te zijn om te bepalen of een doos enkel of dubbel golfkarton is. Aan de uiteinden van de kleppen kan je namelijk gemakkelijk de papier laagjes tellen. Zie je één gegolfd papier laagje? Dan is het een enkele golf kartonnen doos. Tel je vijf laagjes papier, waarvan er twee gegolfd zijn? Dan is het een dubbele golf kartonnen doos.