De etagewagen, maak er slim gebruik van!

De etagewagen, iedereen heeft wel een beeld van hoe hij er uit ziet. Maar wat kan je er eigenlijk mee? Door de verschillende maten en uitvoeringen is de etagewagen zeer veelzijdig. U kunt de etagewagen gebruiken in het magazijn, op kantoor, in de supermarkt en zelfs in huis. Hoe dit kan? Wij vertellen het u. In deze blog zetten wij de etagewagen in het zonnetje en belichten we 5 situaties waarin u een etagewagen kunt gebruiken.

1. De etagewagen in het magazijn

Magazijn medewerkers lopen elke dag de benen onder hun lijf vandaan. Alle spullen moeten op de juiste plek gezet worden en er moeten orders voor klanten gepakt worden. Dan hebben we nog niet gesproken over het vele til werk. Lichte producten tot hele zware producten, er wordt heel wat afgesjouwd in een magazijn.

Om magazijn medewerkers te ontlasten is er de etagewagen! Door de zwenkwielen onder de etagewagen is de etagewagen goed wendbaar en is het een handig middel om producten op te vervoeren. Legplanken van een etagewagen kunnen wel 100kg dragen. Hoe meer legplanken, hoe meer producten u kunt vervoeren.

De orders stromen binnen. Wat doet u als eerste? U pakt de etagewagen en loopt naar alle stellingen toe waar u producten moet pakken. Leg alle producten op de etagewagen en loop weer terug naar uw werkbank. Op de volle etagewagen staan meteen alle producten die u nodig heeft. Zo hoeft uw magazijnmedewerker maar 1 keer te lopen. Nu is het een kwestie van inpakken en het verzenden van de pakketten.

2. Splitsen, laden en vullen in de supermarkt

Van kratten bier tot dozen chips. Alle levensmiddelen komen door elkaar heen binnen in een container met de vrachtwagen. Wat nu? Maak gebruik van lege etagewagens. Etagewagens worden ook wel rolcontainers genoemd. De standaard etagewagen is gemaakt van staal. Met de legplanken kunt u gemakkelijk etages creëren op elke gewenste hoogte. Met de riem die standaard geleverd wordt bij de etagewagen kunt u de container op zijn plek houden. De riem kunt u vast maken om de container heen, zodat voedingsmiddelen niet kunnen vallen.

De vrachtwagen komt binnen en alle vakkenvullers staan klaar om de levensmiddelen te vullen in de supermarkt. Toch is het fijn als eerst alle producten gesplitst worden. Zet hiervoor lege etagewagens klaar. Vul hier alle producten soort bij soort. Vervolgens kunnen de vakkenvullers de etagewagen gemakkelijk meenemen door de zwenkwielen. Hierbij is er geen belasting van de rug. Alle producten op de etagewagen staan nu klaar om gevuld te worden. Handig gebruik van de etagewagen!

3. Tijd voor koffie

Tijdens een vergadering met externe klanten is het fijn om verse koffie en thee te hebben. Vaak zorgt een secretaresse of een office medewerker voor een lekkere verse bak. Alleen is het niet onnodig om voor elk bakje koffie heen en weer te lopen? Wij vinden van wel!

Maak een lekkere kan koffie en thee. Deze zet je op een etagewagen, ook wel tafelwagen genoemd. Vervolgens vul je de tafelwagen aan met kopjes, suiker, melk en een lekkere koek. Vervolgens hoeft u maar één keer te lopen naar de vergaderruimte. U zet de serveerwagen neer met de koffie en thee en de vergadering kan beginnen!

4. Opslag, opslag en opslag

De etagewagen is niet alleen handig om producten te vervoeren van de ene plaats naar de andere. Sterker nog, de etagewagen is een ideale oplossing voor opslag. Door de etages kunt u gemakkelijk spullen opbergen. En door het draagvermogen van 100kg per draagplank, kunt u zware producten opbergen. Ook zijn de etages kantelbaar, waardoor u kratten kunt opslaan die scheef liggen. Hierdoor kunt u altijd zien wat er in de kratten ligt.

Zo kunt u de etagewagen gebruiken als archiefkast in een kantoor, gereedschapswagen en bijvoorbeeld een boekenkast. Ook in een magazijn kunt u de etagewagen gebruiken voor opslag van producten. Een voordeel blijven de wielen onder de wagen. Zo kunt u altijd uw opslag gemakkelijk verplaatsen.

5. DIY: Theetafel

Tegenwoordig kun je er niet omheen. Van oude spullen of verpakkingen worden spullen gemaakt die u kunt gebruiken in uw interieur. Neem bijvoorbeeld onze palletbank. Met een etagewagen kunt u ook een leuk meubel maken voor in huis.

Neem een oude serveerwagen / theewagen / etagewagen. Spuit de stalen frames in de door u gewenste kleur. Zo kunt u de stalen frames voor een industriële look zwart spuiten en voor een klassieke look goud. De houten legborden kunt u schilderen of mooi opschuren voor een mooi effect. Ook kunt u de houten planken vervangen door een glazen plaat.

U kunt de serveerwagen vervolgens leuk neerzetten in uw woonkamer. Vul aan met leuke accessoires en u heeft een echte eyecatcher in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *