De verhuisdeken: Onmisbaar als verpakkingsmateriaal bij elke verhuizer en verhuisbedrijf!


U gaat verhuizen, maar hoe krijgt u dat mooie breekbare kastje van uw grootouders zonder beschadigingen naar het nieuwe huis? Daar weten wij wel raad mee. Het gaat namelijk om het gebruik van de juiste materialen. Of u nu zelf gaat verhuizen of een erkend verhuisbedrijf inhuurt, zonder de juiste spullen bent u niet zeker of uw meubels wel heel aankomen. De verhuisdeken is een onmisbaar beschermingsmiddel tijdens het verhuizen, maar u kunt nog veel meer met een verhuisdeken. Wij vertellen u alles over dé verhuisdeken.

Meubeldekens tijdens de verhuizing

We beginnen met het feit dat een verhuisdeken voornamelijk wordt gebruikt als beschermingsmiddel tijdens een verhuizing. Thuis heeft u alles zorgvuldig ingepakt. Alle glazen gerold in noppenfolie of inpakpapier en vervolgens gestopt in een verhuisdoos en kleding in een mooie garderobe doos, maar dan de meubels nog. Meubels worden vaak vergeten. Ze zijn groot en lomp, maar ook erg kwetsbaar. Als u meubels in een vrachtwagen zet of in een aanhanger, dan zijn er allemaal factoren die uw meubels kunnen beschadigen. De meubels kunnen schuiven bij een noodstop of een scherpe bocht en het weer kan een rol spelen. De verhuisdekens, ook wel meubeldekens genoemd, beschermen uw meubels tegen krassen, breuken en vuil.

Verschillende soorten verhuisdekens op een rij

Er zijn veel verschillende soorten verhuisdekens. Hieronder zetten we ze voor u op een rij, lekker overzichtelijk!

soorten verhuisdekens

Leuk al die kenmerken, maar wat betekent dit eigenlijk.

Geweven vs. Gestikt

Een veel gestelde vraag is: waar zijn verhuisdekens van gemaakt? Al onze verhuisdekens zijn gemaakt van wol, katoen en gerecyclede textiel vezels. Een geweven verhuisdeken bevat een hogere percentage wol. Hierdoor is de wollen deken zachter. Dit komt weer ten goede bij het beschermen van uw meubels. De geweven dekens zijn daarom ook over het algemeen duurder. Ze zijn simpelweg gewoon van betere kwaliteit. De non-woven verhuisdekens zijn lichter van gewicht en vallen onder de goedkope verhuisdekens.

Een zachte- en een grove zijde

De superieur verhuisdeken en de verhuisdeken supertram hebben een zachte zijde en een grove zijde. Wat is hier nu de functie van? De zachte zijde gaat tegen de meubels aan. Zo beschadigt u de meubelen niet met de deken. De grove zijde komt dus aan de buitenkant. Deze zijde mag vies worden. Een voordeel van de grove zijde is dat tape gemakkelijker blijft plakken. Dus als uw meubel ingepakt is in de verhuisdeken dan kunt u deze makkelijker vastzetten met tape.

De verhuisdeken tissé heeft twee grove zijden voor nog meer grip aan beide zijdes.

Zware kwaliteit

De zwaarte van de deken zegt veel over de kwaliteit van de deken. Hoe zwaarder; hoe dikker de stof, dus beter beschermd. Er zijn verhuisdekens van 250gr/m2 tot maar liefst 550gr/m2. Dit ziet u ook terug in het prijsverschil.

Verhuisdekens op rol

Wij verkopen verhuisdekens op rol. Dit is erg handig als u meubelen of producten op maat wilt verpakken met een verhuisdeken. U kunt de 24 meter stof aan verhuisdekens knippen op de gewenste lengte. Zo kunt u ook lange producten goed verpakken tijdens uw verhuizing!

Verhuisdeken Tissé

De Tissé verhuisdekens zijn anders dan anderen. Deze dekens zijn gemaakt van gerecyclede stof. Als gerecyclede stof in aanraking komt met water kan het zijn dat deze kleur afgeeft. Deze kleuren zitten dan in de stof die is gebruikt. Om te voorkomen dat de deken kleur afgeeft op de meubelen is de tissé verhuisdeken voorzien van een zijde van nieuwe stof in één kleur. Deze stof geeft niet af. Als er dus toch vocht door de deken heen komt, komen er geen vlekken op uw meubelen.

(Re)creatief met een verhuisdeken

Een verhuisdeken weggegooid geld? Verhuisdekens worden niet alleen gebruikt tijdens een verhuizing. Op een terras worden ook vaak verhuisdekens gebruikt. De dekens zijn warm door het hoge percentage wol en de dekens zijn erg sterk. Perfect voor gebruik buiten. Ook thuis kunt u veel met een verhuisdeken. Thuis op de bank als extra warme deken, maar ook als picknickkleed. Of gebruik de oranje verhuisdeken met Hollandse vlag tijdens Koningsdag op de vrijmarkt. Zoals u ziet, zijn er talloze mogelijkheden met een verhuisdeken.

Of u nu extra warm samen tegen elkaar aan wilt kruipen op de bank in de tuin, of uw meubels wilt beschermen tijdens een verhuizing; dé verhuisdeken is een onmisbaar feit!

 

Geef een reactie